Αν, λοιπόν, έχετε ένα βουνό μελομακάρονα που δεν πρόκειται να φαγωθεί, τότε μπορείτε να ακολουθήσετε τη συνταγή που βρήκαμε στο site του Στέλιου Παρλιάρου φτιάχνοντας ένα λαχταριστό κέικ με μόλις μισή ώρα προετοιμασίας και μία ώρα ψησίματος.
Τι θα χρειαστείτε
Για το κέικ
3 αυγά
200 γραμμάρια ζάχαρη
100 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις + επιπλέον για τη φόρμα
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
500 γραμμάρια μελομακάρονα, τριμμένα σε σκόνη, στο μούλτι
100 γραμμάρια καρύδια, χοντροκομμένα
Βούτυρο αγελάδας, λιωμένο για τη φόρμα
Για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Λίγο μέλι
Καρύδια, χοντροτριμμένα
Τι πρέπει να κάνετε
Βήμα 1ο
Χτυπήστε στο μίξερ με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα τα αυγά με τη ζάχαρη έως ότου αφρατέψουν και ασπρίσουν.
Βήμα 2ο
Σταματήστε το χτύπημα και προσθέστε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ και την κανέλα, ανακατεύοντας παράλληλα με μια ευλύγιστη σπάτουλα (μαρίζ), έως ότου γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Βήμα 3ο
Στο τέλος ενσωματώστε τα τριμμένα μελομακάρονα μαζί με τα καρύδια.
Βήμα 4ο
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 170°C. Αδειάστε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη παραλληλόγραμμη φόρμα του κέικ και ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για μισή ώρα.
Βήμα 5ο
Χαμηλώστε στους 160°C και ψήστε για ακόμη μισή ώρα. Αφήστε το κέικ να κρυώσει και ξεφορμάρετέ το.
Βήμα 6ο
Αν θέλετε, σερβίρετε περιχύνοντάς το με λίγο μέλι και πασπαλίζοντας με καρύδια, έτσι ώστε να θυμίζει και στην όψη μελομακάρονο.
Πηγή: steliosparliaros.gr