3 εντυπωσιακές και πεντανόστιμες σαλάτες για το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι

3 εντυπωσιακές και πεντανόστιμες σαλάτες για το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι

Το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι είναι πολύ σημαντικό για όλη την οικογένεια. Αν θέλετε, λοιπόν, να εντυπωσιάσετε με τις μαγειρικές ικανότητες και να τους αφήσετε όλους έκπληκτους με την γαστρονομική φαντασία σας, τότε αυτές οι σαλάτες είναι αυτό που ψάχνετε.

Χριστουγεννιάτικο σαλατο-δέντρο με κοτόπουλο

Τι θα χρειαστείτε

1 ½  του φλιτζανιού ψητό στήθος κοτόπουλου, κομμένο σε κομμάτια

1/3 του φλιτζανιού ψιλοκομμένο κρεμμύδι

1 ματσάκι σέλινο, ψιλοκομμένο

1 κουταλάκι του γλυκού άνηθο

1/3 του φλιτζανιού μαγιονέζα

1 κουταλιά της σούπας τυρί κρέμα

1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα Dijon

½ κουταλάκι του γλυκού σκόρδο (σε σκόνη)

½ κουταλάκι του γλυκού αλατοπίπερο

1/3 του φλιτζανιού ψιλοκομμένες χρωματιστές πιπεριές

½ του φλιτζανιού καρύδια

Τι πρέπει να κάνετε

Σ΄ ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύετε όλα τα υλικά μεταξύ τους μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Απλώνετε μια μεμβράνη στον πάγκο εργασίας σας και στη συνέχεια προσθέτετε την κοτοσαλάτα. Αφού την τυλίξετε, της δίνετε το σχήμα χριστουγεννιάτικου δέντρου και την βάζετε να ψυχθεί για 1 ώρα.

Στολίστε το πιάτο με έξτρα πιπεριές και καρύδια και τοποθετείστε την σαλάτα στο κέντρο. Πασπαλίστε την με έξτρα καρύδια. Κόψτε την πιπεριά σε σχήμα αστεριού με κουπ πατ και στερεώστε την στην κορυφή του «δέντρου» με οδοντογλυφίδα.

Πηγή: craftycookingbyanna.com

Σαλάτα με πορτοκάλι και παντζάρια

Τι θα χρειαστείτε

2 μέτρια παντζάρια

1 συσκευασία ανάμεικτης σαλάτας

2 καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες πορτοκάλια

Λίγο μάραθο, ψιλοκομμένο

¼ του φλιτζανιού αποφλοιωμένα φουντούκια

Για το dressing

3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

2 κουταλιές της σούπας χυμό πορτοκαλιού

1 κουταλιά της σούπας ξίδι βαλσάμικο

¼ κουταλάκι του γλυκού κρεμμύδι σε σκόνη

2 κουταλάκια του γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού

Τι πρέπει να κάνετε

Σ’ ένα μπολ προσθέστε τα υλικά για το dressing και ανακατέψτε τα πολύ καλά μεταξύ τους, μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Παράλληλα, κάντε χαρακιές στα παντζάρια και ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να μαλακώσουν για 1 ώρα περίπου. Στη συνέχεια, τα κόβετε σε κομμάτια και τα προσθέτετε σ’ ένα μπολ με την ανάμεικτη σαλάτα, το μάραθο, τα πορτοκάλια και τα φουντούκια. Περιχύνετε το dressing, ανακατεύετε πολύ καλά και σερβίρετε.

Πηγή: tasteofhome.com

Σαλάτα με ρύζι και γλυκοπατάτες

Τι θα χρειαστείτε

Για τις γλυκοπατάτες

1 κιλό γλυκοπατάτες

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

½ κουταλάκι του γλυκού αλατοπίπερο

Για τη σαλάτα

200 γραμμάρια baby σπανάκι

½ κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

Αμύγδαλα

90 γραμμάρια φέτα

¾ του φλιτζανιού αποξηραμένα cranberries

2 φλιτζάνια άγριο ρύζι (μαγειρεμένο)

Για το dressing

3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού

5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

1,5 κουταλιά της σούπας μέλι

2 κουταλάκια του γλυκού μουστάρδα Dijon

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη

½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

½ του κουταλάκι του γλυκού πιπέρι

Τι πρέπει να κάνετε

Ψήνετε τις γλυκοπατάτες για 20-25 λεπτά, σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς  αφού πρώτα τις πασπαλίσετε με ελαιόλαδο και αλατοπίπερο.

Στη συνέχεια, αναμειγνύετε τα υλικά για το dressing και ανακατεύετε πολύ καλά.

Σ’ ένα βαθύ μπολ, βάζετε το σπανάκι, το κρεμμύδι, τα αμύγδαλα και βάζετε 2 κουταλιές της σούπας από το dressing και ανακατεύετε. Σ’ ένα ξεχωριστό μπολ ανακατεύετε το ρύζι με 1 κουταλιά της σούπας dressing.

Σε μια πιατέλα βάζετε πρώτα το σπανάκι, ύστερα το ρύζι, τις γλυκοπατάτες και τα cranberries και έπειτα περιχύνετε με την υπόλοιπη σος.

Πηγή: recipetineats.com

 

v