Τι θα χρειαστείτε
500 γραμμάρια κεράσια χωρίς κουκούτσια
50 γραμμάρια αμύγδαλα αποφλοιωμένα
1/2 ποτήρι αλεύρι
3/4 του φλιτζανιού ζάχαρη
1 ποτήρι γάλα
1 πρέζα αλάτι
2 αβγά
1 στικ φυσικής βανίλιας
Τι πρέπει να κάνετε
Βήμα 1ο
Αφού βουτυρώσετε και αλευρώσετε ένα πυρέξ, ρίξτε τα κεράσια και προσθέστε τα αποφλοιωμένα αμύγδαλα.
Βήμα 2ο
Σ' ένα μπολ ανακατεύετε πολύ καλά για 10 λεπτά το αλεύρι, τη ζάχαρη, τα αυγά και το αλάτι. Προσθέτετε το γάλα και την βανίλια και συνεχίζετε το ανακάτεμα, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Βήμα 3ο
Ρίχνετε το μείγμα στο πυρέξ πάνω από τα κεράσια και ψήνετε στον φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 35 λεπτά.
Βήμα 4ο
Αφήνετε την κερασόπιτα να κρυώσει και την σερβίρετε με μπόλικη άχνη ζάχαρη.
Καλή απόλαυση!
Σας φάνηκε... νόστιμο; Μπορείτε να βρείτε περισσότερες συνταγές στο site της Μαριαλένας Τερζή, greekmamachef.gr!