Πώς να φτιάξετε την τέλεια κερασόπιτα!

Πώς να φτιάξετε την τέλεια κερασόπιτα!

Πρωταγωνιστές του καλοκαιριού είναι τα κεράσια! Μπορείτε να τα αξιοποιήσετε φτιάχνοντας την πιο νόστιμη κερασόπιτα σε 4 μόνο βήματα. Είναι ένα γλυκό που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους και θα σας χαρίσει τον τίτλο της καλύτερης μαγείρισσας. Μην περιμένετε, λοιπόν- φορέστε τις ποδιές σας και ξεκινήστε!

Τι θα χρειαστείτε

500 γραμμάρια κεράσια χωρίς κουκούτσια

50 γραμμάρια αμύγδαλα αποφλοιωμένα

1/2 ποτήρι αλεύρι

3/4 του  φλιτζανιού ζάχαρη

1 ποτήρι γάλα

1 πρέζα αλάτι

2 αβγά

1 στικ φυσικής βανίλιας

Τι πρέπει να κάνετε

Βήμα 1ο

Αφού βουτυρώσετε και αλευρώσετε ένα πυρέξ, ρίξτε τα κεράσια και προσθέστε τα αποφλοιωμένα αμύγδαλα.

Βήμα 2ο

Σ' ένα μπολ ανακατεύετε πολύ καλά για 10 λεπτά το αλεύρι, τη ζάχαρη, τα αυγά και το αλάτι. Προσθέτετε το γάλα και την βανίλια και συνεχίζετε το ανακάτεμα, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Βήμα 3ο

Ρίχνετε το μείγμα στο πυρέξ πάνω από τα κεράσια και ψήνετε στον φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 35 λεπτά.

Βήμα 4ο

Αφήνετε την κερασόπιτα να κρυώσει και την σερβίρετε με μπόλικη άχνη ζάχαρη. 

Καλή απόλαυση!

Σας φάνηκε... νόστιμο; Μπορείτε να βρείτε περισσότερες συνταγές στο site της Μαριαλένας Τερζή, greekmamachef.gr!

v