Πώς να φτιάξετε τα πιο μαλακά μπισκότα βουτύρου με σοκολάτα

Πώς να φτιάξετε τα πιο μαλακά μπισκότα βουτύρου με σοκολάτα

Μπορεί αυτή την περίοδο να έχουν την τιμητική τους τα μελομακάρονα, οι κουραμπιέδες και οι δίπλες, αλλά και ένα μπισκοτάκι θα το τρώγαμε το πρωί με τον καφέ μας. Τα μπισκότα βουτύρου είναι κλασική αξία και μπορεί συνήθως να τα παίρνουμε από τον φούρνο της γειτονιάς μας, όμως είναι εύκολο να τα φτιάξουμε με τα χεράκια μας και να βγουν ακόμα πιο επιτυχημένα!

*Φωτογραφία: glitterwordslive.com

Τα βήματα που πρέπει ν' ακολουθήσετε είναι πολύ λίγα και δεν χρειάζεται ταλέντο στη ζαχαροπλαστική για να τα πετύχετε.

Τι θα χρειαστείτε

1 ½ φλιτζάνι βούτυρο λιωμένο

1 ¼ φλιτζάνι ζάχαρη

1 ¼ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη

1 κουταλιά της σούπας βανίλια

2 αυγά

4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 κουταλάκια του γλυκού μαγειρική σόδα

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1 συσκευασία με σταγόνες σοκολάτας

Τι πρέπει να κάνετε

Βήμα 1ο

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και μετά ανακατέψτε το βούτυρο, τη βανίλια και τα αυγά σε ένα μεγάλο μπολ, χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι. Έπειτα, προσθέστε το αλεύρι, τη σόδα, το αλάτι και στο τέλος, τις σταγόνες σοκολάτας. Συνεχίστε να ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.



Βήμα 2ο

Με ένα μεγάλο κουτάλι αρχίστε να παίρνετε τη ζύμη και να σχηματίζετε το κάθε μπισκότο. Στη συνέχεια, τοποθετήστε ένα αντικολλητικό χαρτί σε έναν δίσκο ψησίματος και βάλτε πάνω τα μπισκότα αφήνοντας απόσταση τουλάχιστον 5 εκατοστών μεταξύ τους για να μην κολλήσουν όταν απλωθούν - μία λεπτομέρεια που μπορεί να κάνει τη διαφορά!

Βήμα 4ο

Αφήστε τα να ψηθούν για 11-15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Μόλις τα βγάλετε από το φούρνο, περιμένετε πρώτα να κρυώσουν για περίπου μισή ώρα και μετά μεταφέρετέ τα σε μια πιατέλα.

Extra tips

- Το μυστικό για να πετύχει η συνταγή είναι το βούτυρο να είναι εντελώς λιωμένο.

- Προσέξτε τον χρόνο ψησίματος. Για να γίνουν μαλακά τα μπισκότα, δεν πρέπει να τα παραψήσετε.

-  Αν η ζύμη είναι υγρή και «κολλάει» στα χέρια σας, πιθανώς να χρειάζεται να προσθέσετε λίγο ακόμα αλεύρι για να φουσκώσουν τα μπισκότα.



Συμβουλευτείτε την παρακάτω φωτογραφία για να καταλάβετε αν πετύχατε τα τέλεια μπισκότα:



*Η συνταγή προέρχεται από το tablespoon.com και τα tips από το pinchofyum.com.

v