«Αυτό που δεν ξέρουν οι γονείς μου για τα social media είναι ότι...»: Τι κάνουν πραγματικά οι έφηβοι όταν «σερφάρουν»

«Αυτό που δεν ξέρουν οι γονείς μου για τα social media είναι ότι...»: Τι κάνουν πραγματικά οι έφηβοι όταν «σερφάρουν»

Μία καθηγήτρια στην Αμερική, ζήτησε από 85 μαθητές ηλικίας 14-15  να συμπληρώσουν την παρακάτω φράση: «Αυτό που δεν γνωρίζουν οι γονείς μου για τα social media, είναι ότι….». Συγκέντρωσε τις ανώνυμες απαντήσεις των εφήβων και τις δημοσίευσε στο Facebook. Η δημοσίευση έγινε αμέσως viral.

Κάποιες από τις απαντήσεις ίσως τις περιμένατε, ενώ κάποιες άλλες ενδέχεται να σας ξαφνιάσουν. Όπως και να’ χει, το μήνυμα της Skipper Coats στη δημοσίευσή της στο Facebook ήταν ηχηρό:

«Γονείς του κόσμου, ΞΥΠΝΗΣΤΕ. Τα παιδιά σας ζουν σε έναν κόσμο στον οποίο δεν σας καλούν να μπείτε. Και ξέρουν πολύ καλά πώς να σας κρατήσουν απ’ έξω! Οι έφηβοι δεν χρειάζονται smart phones».

 «Αυτό που δεν ξέρουν οι γονείς μου για τα social media, είναι ότι μένω ξύπνιος κάθε βράδυ μέχρι τις 2 μ.μ.».

«Αυτό που δεν ξέρουν οι γονείς μου για τα social media, είναι ότι έχω λογαριασμό στα social media».

«Αυτό που δεν ξέρουν οι γονείς μου για τα social media, είναι ότι μιλάω με ανθρώπους με τους οποίους δεν θα έπρεπε κανονικά να μιλάω αλλά και ότι έχω προφίλ στο instagram, που δεν θα έπρεπε κανονικά να έχω».

«Αυτό που δεν ξέρουν οι γονείς μου για τα social media, είναι ότι μπορώ να σβήνω τα απεσταλμένα μηνύματά μου.»

«Αυτό που δεν ξέρουν οι γονείς μου για τα social media, είναι ότι μιλάω πολύ με όλους. Δέχομαι γυμνές φωτογραφίες από αγόρια που δεν γνωρίζω. Εκτίθεμαι.».

«Αυτό που δεν ξέρουν οι γονείς μου για τα social media, είναι ότι με κρατάνε ενωμένο με την πραγματική μου οικογένεια και με τον ψεύτικο λογαριασμό μου εκφράζω την πραγματική μου άποψη και τον εκνευρισμό μου. Συχνά σκέφτομαι πως εάν σταματούσα να μιλάω σε κάποιους ανθρώπους, αυτοί, ίσως, αυτοκτονούσαν.».

Μάλλον η καθηγήτρια έχει δίκιο στο ότι οι έφηβοι δεν χρειάζονται smart phones αλλά τους δικούς τους ανθρώπους να είναι κοντά τους, να τους προσέχουν και τους εμπιστεύονται. 

Πηγή: blogs.edweek.org

v