*Φωτογραφία: ncache.ilbe.com
Τι θα χρειαστείτε
1 φύλλο σπιτική ζύμη για πίτσα ή έτοιμο φύλλο
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο χωρίς αλάτι, λιωμένο
½ φλιτζάνι πραλίνα φουντουκιού Nutella ή Merenda που μπορείτε να φτιάξετε και μόνη σας (εδώ θα βρείτε τη συνταγή)
1 μπανάνα κομμένη
1 φλιτζάνι φράουλες (όταν είναι πάλι εντός εποχής), κομμένες
Λίγη ζάχαρη άχνη για το γαρνίρισμα
Τι πρέπει να κάνετε
Βήμα 1ο
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 250 βαθμούς και αν έχετε την ειδική πέτρα ψησίματος για πίτσες, τοποθετήστε την κι αυτή μέσα.
Βήμα 2ο
Βάλτε τη ζύμη σε μια επιφάνεια που θα έχετε καλύψει με αλεύρι και αφήστε τη να πάρει τη θερμοκρασία δωματίου (κανονικά θα πρέπει να διπλασιαστεί σε μέγεθος). Στη συνέχεια, απλώστε την και σχηματίστε μ’ αυτήν έναν δίσκο.
Έπειτα, βάλτε την στην πέτρα ψησίματος ή, αν δεν έχετε, σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Φροντίστε, ωστόσο, να αφήσετε ένα μικρό κενό, περίπου 2-2,5 εκατοστά για να έχει χώρο να σχηματιστεί η κρούστα.
*Φωτογραφία: chickslovefood.com
Βήμα 3ο
Στη συνέχεια, απλώστε από πάνω το λιωμένο βούτυρο και «πατήστε» τη ζύμη μ’ ένα πιρούνι ή ένα σκεύος με τρύπες, για να είστε σίγουρη ότι δεν θα φουσκώσει πολύ. Βάλτε το ταψί ή την πέτρα ψησίματος στον φούρνο και αφήστε το να ψηθεί για 10 λεπτά μέχρι η ζύμη να ροδίσει.
*Φωτογραφία: chickslovefood.com
Βήμα 4ο
Έπειτα, απομακρύνετε τη ζύμη από τον φούρνο και απλώστε την Νουτέλα ή την σπιτική πραλίνα φουντουκιού, χωρίς να καλύψετε την κρούστα.
*Φωτογραφία: cf.lovegrowswild.com
Βήμα 50
Συνεχίστε με την μπανάνα και τις φράουλες (εφόσον είναι καλοκαίρι). Στη συνέχεια, αυτοσχεδιάστε προσθέτοντας ξηρούς καρπούς (καρύδια ή αμύγδαλα), τριμμένη καρύδα, σταγόνες σοκολάτας, κερασάκια ζαχαροπλαστικής ή άλλα φρούτα της επιλογής σας. Βάλτε πάλι την πίτσα στον φούρνο και αφήστε την να ψηθεί για 5 λεπτά ακόμα. Όταν τη βγάλετε, γαρνίρετε με ζάχαρη άχνη (προαιρετικά!) και σερβίρετε αμέσως. Η μισή της νοστιμιά είναι στο να καταναλωθεί ζεστή.
*Φωτογραφία: chickslovefood.com
Πηγή: thespruce.com