(Photo: Brightside.me)
Πώς να κόψετε σωστά ένα κομμάτι γλυκού
Για να μην κολλήσει το μαχαίρι στο γλυκό που θέλετε να κόψετε, χαλώντας έτσι το σχήμα του κομματιού που θα σερβίρετε, αρκεί να το βάλετε για λίγο κάτω από ζεστό νερό.
Για να κάνετε το μαχαίρι σας πιο σταθερό
Για να διασφαλίσετε ότι το μαχαίρι δεν θα σας γλιστρήσει, τυλίξτε 2-3 λαστιχάκια στη λαβή του και κάντε την… αντιολισθητική.
Όσο πιο λεπτή είναι η φλούδα του λεμονιού, τόσο πιο ξινό είναι!
Για να τσεκάρετε πόσο φρέσκο είναι το αυγό…
… δείτε το «δαχτυλίδι» που σχηματίζεται γύρω απ’ τον κρόκο.
Πώς να ψήσετε πιο γρήγορα τα μπιφτέκια
Για να μειώσετε τον χρόνο ψησίματος των μπιφτεκιών, κάντε μια λακουβίτσα με τον αντίχειρά σας στο κέντρο τους.
Για να μένει φρέσκο το κέικ ή το γλυκό
«Καρφιτσώστε» με οδοντογλυφίδες φέτες του τοστ στο κομμένο κέικ, για να μην μπαγιατέψει.
Πόσα λεπτά ν’ αφήσω το αυγό να βράζει;
Η απάντηση είναι μία: εξαρτάται απ’ το γούστο σας στ’ αυγά. Δείτε πότε πρέπει να τα βγάλετε απ’ το νερό αν τα προτιμάτε σφιχτά και πότε αν τα θέλετε μελάτα.
Για να διατηρηθούν φρέσκα τα μυρωδικά σας
Τυλίξτε τα μυρωδικά σε αλουμινόχαρτο, για να παρατείνετε τον χρόνο ζωής τους.
Το τέλειο μπέικον: 12 λεπτά, στους 200 βαθμούς πάνω σε αλουμινόχαρτο.
Ξαναζεσταμένη πίτσα
Αν θέλετε να ζεστάνετε την πίτσα που περίσσεψε από χτες διατηρώντας τη γεύση και τη φρεσκάδα της ζύμης της, ψεκάστε την με λίγο νερό πριν τη βάλετε στον φούρνο.
Πηγή: Brightside.me