Τι θα χρειαστείτε
Υλικά για γέμιση:
4 -5 κόκκινα μήλα
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα τριμμένη
2 κουταλιά της σούπας αλεύρι
Ξύσμα και χυμό από μισό λεμόνι
Ξύσμα και χυμό από ολόκληρο πορτοκάλι
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη λευκή
Προαιρετικά: 1/2 κούπα χονδροκομμένα καρύδια
Υλικά για crumble (topping):
1 1/4 κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3/4 κούπας καστανή ζάχαρη
125 γρ. βούτυρο παγωμένο σε κύβους
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα τριμμένη
3/4 κούπας νιφάδες βρώμης (χονδρές)
Τι πρέπει να κάνετε
Βήμα 1ο
Ξεφλουδίστε και κόψτε τα μήλα σε κύβους μικρού μεγέθους.
Προσθέστε όλα τα υλικά της γέμισης σε ένα μπολ (εκτός από τα καρύδια τα οποία μπορείτε να απλώσετε σαν στρώση πάνω από την τελειωμένη γέμιση) και ανακατέψτε καλά.
Απλώστε το μίγμα ομοιόμορφα σε ένα σκεύος.
Βήμα 2ο
Στο ίδιο μπολ, προσθέστε όλα τα υλικά τα για το crumble και ανακατέψτε με τα δάχτυλά σας το βούτυρο.
(Εδώ, μπορούν να βοηθήσουν και τα παιδιά!)
Βήμα 3ο
Απλώστε κι αυτό ομοιόμορφα πάνω από τα μήλα και ψήστε στους 180 βαθμούς, στον αέρα για 40 λεπτά ή μέχρι να «χρυσίσει» η επιφάνεια.
Βήμα 4ο
Το αφήνετε 20 λεπτά να κρυώσει πριν το σερβίρετε.
Μπορείτε να σερβίρετε με μια μπάλα παγωτό βανίλια.
Σας φάνηκε... νόστιμο; Μπορείτε να βρείτε περισσότερες συνταγές στο site της Μαριαλένας Τερζή, greekmamachef.gr!