Δείτε την αναλυτική συνταγή:
Τι θα χρειαστείτε
380γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι μαγιά
1 1/2 φλιτζάνι χλιαρό νερό
1 κουταλιά της σούπας μέλι
1 πρέζα αλάτι
Σπορέλαιο για τηγάνισμα
Κανέλα τριμμένη για το σερβίρισμα
Καβουρδισμένο σουσάμι για το σερβίρισμα
Μέλι για το σερβίρισμα
Τι πρέπει να κάνετε
Βήμα 1ο
Σε ένα βαθύ μπολ βάλτε το αλεύρι και το αλάτι και δημιουργήστε μια μικρή λακούβα στην μέση.
Ρίξτε το ένα ποτήρι νερό και τη μαγιά και διαλύστε. Συνεχίστε να ανακατεύετε προσθέτοντας το υπόλοιπο νερό.
Βήμα 2ο
Στο τέλος, βάλτε το μέλι, ανακατέψτε και σκεπάστε με μια μεμβράνη τον χυλό.
Δείτε στη φωτογραφία πώς πρέπει να είναι ο χυλός:
Βήμα 3ο
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 50 βαθμούς και βάζετε το μπολ πάνω σε μια πετσέτα μέσα στον φούρνο για μία ώρα, μέχρι να φουσκώσει.
Βήμα 4ο
Σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι σε μέτρια προς ψηλή θερμοκρασία.
Παίρνετε λίγο χυλό μέσα στην χούφτα σας και τον σφίγγετε ώστε να «ανέβει» ανάμεσα απόν τον αντίχειρα και τον δείκτη.
Με ένα βρεγμένο κουταλάκι, παίρνετε μια μικρή ποσότητα και την ρίχνετε στο καυτό λάδι.
Βήμα 5ο
Ανακατέψτε τακτικά, για να ψηθούν απ’ όλες τις πλευρές.
Μόλις ροδοκοκκινήσουν, είναι έτοιμοι να τους βγάλετε από τη φωτιά με μια τρυπητή κουτάλα και να τους αφήσετε πάνω σε χαρτί υγείας, μέχρι να στραγγίξει το λάδι.
Όπως είναι ζεστοί, περιχύστε τους λουκουμάδες με μέλι και πασπαλίστε με κανέλα και σουσάμι!
Σας φάνηκε... νόστιμο; Μπορείτε να βρείτε περισσότερες συνταγές στο site της Μαριαλένας Τερζή, greekmamachef.gr!