Τι θα χρειαστείτε
500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
1 μεγάλο κρεμμύδι
4 κουταλιές σούπας ξηρό τριμμένο δυόσμο
1 σφηνάκι ούζο
Αλάτι/ Πιπέρι
1 μικρό ματσάκι μαϊντανό
1 αβγό
3/4 κούπας γαλέτα
Τι πρέπει να κάνετε
Στο μούλτι χτυπήστε το κρεμμύδι με το ούζο.
Προσθέστε το μίγμα στον κιμά μαζί με όλα τα υλικά και ανακατέψτε καλά.
Αφήστε το στο ψυγείο για μισή ώρα σκεπασμένο με μια διαφάνεια για να δέσουν καλά τα υλικά.
Πλάστε τα κεφτεδάκια σε μικρές μπαλίτσες έχοντας πρώτα ακουμπήσει το χέρι σας σε λίγο αλεύρι.
Βάλτε ένα πιάτο με λίγο αλεύρι και συμπληρώνετε όσο πλάθετε. Αυτό θα κάνει τα κεφτεδάκια σας τραγανά απ' έξω.
Ζεστάνετε μπόλικο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και τηγανίστε τα κεφτεδάκια μέχρι να πάρουν χρώμα.
Βάλτε τα πάνω σε λίγο χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει το πολύ λάδι.
Σερβίρετε με λεμονάκι... ειναι ο ιδανικός συνδυασμός!
Σας φάνηκε... νόστιμο; Μπορείτε να βρείτε περισσότερες συνταγές στο site της Μαριαλένας Τερζή, greekmamachef.gr!