Τι θα χρειαστείτε
Για 12 πιτάκια, χρειάζεστε μόνο 300 γρ. ζαμπόν σε φέτες, 12 φέτες τυρί έμενταλ, 1 έτοιμη ζύμη για πίτσα, ½ κούπα βούτυρο, 2 κ.σ. μαύρη ζάχαρη, 1 κ.σ. σάλτσα γουόρτσεστερσαϊρ, 1 κ.σ. μουστάρδα ντιζόν και 1 κ.σ. παπαρουνόσπορο.
Τι πρέπει να κάνετε
Βήμα 1ο
Ξεκινήστε απλώνοντας τη ζύμη σε μία μεγάλη επιφάνεια κοπής μέχρι να έχετε ένα ορθογώνιο φύλλο, 30x40 cm περίπου.
Βήμα 2ο
Επάνω στο φύλλο απλώστε τις φέτες ζαμπόν.
Βήμα 3ο
Επαναλάβετε με το Έμενταλ.
Βήμα 4ο
Κατόπιν, πιάστε το φύλλο από τις άκρες της μικρότερης πλευράς και τυλίξτε σφιχτά προς την άλλη μεριά.
Βήμα 50
Κόψτε 12 ίσα κομμάτια (υπολογίστε 2,5 cm το καθένα).
Βήμα 6ο
Τοποθετήστε ξαπλωτά μέσα σ’ ένα ταψάκι.
Βήμα 7ο
Τώρα, μέσα σε ένα κατσαρολάκι, λιώστε σε μεσαία φωτιά το βούτυρο, τη σάλτσα, τη μουστάρδα και τον παπαρουνόσπορο.
Βήμα 8ο
Ανακατέψτε το μίγμα ώσπου να δέσει και να γίνει απαλό.
Περιχύστε ομοιόμορφα το μίγμα επάνω στα πιτάκια. Αν δε θέλετε να τα ψήσετε αμέσως, βάλτε το ταψί στο ψυγείο για αργότερα.
Αν θέλετε, πάλι, βάλτε τα στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν καλά-καλά.
Και να τα! Υπέροχα ζαμπονοτυροπιτάκια, αφράτα και ζουμερά από μέσα, τραγανά και καπνιστά απ’ έξω, καταδικασμένα να σκανδαλίσουν τους καλεσμένους και ν’ απογειώσουν το πάρτι σας.
Πηγή: www.kevinandamanda.com