Η πιο εύκολη και νόστιμη συνταγή με βραστά αυγά

Η πιο εύκολη και νόστιμη συνταγή με βραστά αυγά

Πάσχα σημαίνει αυγά -πολλά, αυγά. Γι' αυτό κι εμείς αποφασίσαμε να σας παρουσιάσουμε μια γρήγορη, εύκολη και πεντανόστιμη συνταγή που θα σας βοηθήσει να εκμεταλλευτείτε τα κόκκινα αυγά που δεν φαγώθηκαν μετά το τσούγκρισμα ή, αν το προτιμάτε, μπορεί να γίνει ένα τέλειο ορεκτικό για το πασχαλινό τραπέζι.

Τι θα χρειαστείτε

8 αβγά

1 μικρό ματσάκι μαϊντανό η άνιθο

150 γρ, γιαούρτι ή μαγιονέζα

1 κουταλάκι του γλυκού βεγγέτα (μπαχάρικο μείγμα για λαχανικά)

Αλάτι/ Πιπέρι

Κορνἐ ζαχαροπλαστικής με μυτούλα-αστέρι

* Αν δεν διαθέτετε κορνέ, μπορείτε πολυ απλά να γεμίσετε με ενα κουταλάκι του γλυκού τα αβγά!

Τι πρέπει να κάνετε

Βήμα 1ο

Βρἀστε τα αβγά σε μπόλικο νερό με λίγο ξύδι (προσοχή να μην σας σπάσουν στο βράσιμο) για 10 -12 λεπτά! Καλό είναι επίσης να είναι εκτος ψυγείου πρωτού τα βρἀσετε. Στραγγίστε το νερό και αφήστε τα να κρυώσουν τελείως.

Εναλλακτικά, ξεφλουδίστε τα αυγά που τσουγκρίσατε και χρησιμοποιήστε αυτά.

Βήμα 2ο

Ψιλοκόψε το μυρωδικό της επιλογής σας. Οταν είναι κρύα τα αβγά, ξεφλουδίστε τα, κόψτε τα στη μέση και αφαιρέστε τους κρόκους.

Βήμα 3ο

Σε ενα μπολ ανακατέψτε με ενα πιρούνι τον μαιντανό η τον άνιθο με το γιαούρτι ή τη μαγιονέζα, λιγο αλατοπίπερο, την βεγγέτα και τους κρόκους.

Βήμα 4ο

Βαλτε το μείγμα με ενα κουτάλι στο κορνέ (για να μην λερωθείτε και να είναι πιο εύκολο για εσας, μπορείτε το κορνέ να το βάλετε μεσα σε ενα ποτήρι).

Βήμα 5ο

Γεμίστε τα κενά και διατηρήστε τα στο ψυγείο σκεπασμένα πρωτού τα σερβίρετε!

Καλό Πάσχα!

Σας φάνηκε... νόστιμο; Μπορείτε να βρείτε περισσότερες συνταγές στο site της Μαριαλένας Τερζή, greekmamachef.gr!

 

v