Πανεύκολη συνταγή για γρανίτα καρπούζι με 4 μόνο υλικά!

Πανεύκολη συνταγή για γρανίτα καρπούζι με 4 μόνο υλικά!

Αν το καλοκαίρι είχε γεύση, αυτή θα ήταν η γεύση του κρύου καρπουζιού. Κι αν είχε δύο γεύσεις, τότε, η δεύτερη θα ήταν η γεύση του παγωτού ή της γρανίτας. Με την παρακάτω συνταγή, μπορείτε να φτιάξετε το απόλυτο καλοκαιρινό γλυκό, συνδυάζοντας και τα δύο. Δείτε πώς να φτιάξετε δροσιστικό σορμπέ καρπούζι χρησιμοποιώντας μόνο τέσσερα απλά υλικά!

Τι θα χρειαστείτε

1 ¼ φλ. ζάχαρη

1 ¼ φλ. νερό

6-7 φλ. καρπούζι κομμένο, χωρίς τα κουκούτσια (περίπου μισό καρπούζι)

3 κ.σ. φρέσκο χυμό από λάιμ (περίπου 3 ½ λάιμ)

Τι πρέπει να κάνετε

Βήμα 1ο

Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ρίξτε τη ζάχαρη και το νερό και βράστε τα σε μέτρια φωτιά. Μετά από λίγο, χαμηλώστε τη θερμοκρασία και ανακατέψτε μέχρι η ζάχαρη να διαλυθεί εντελώς. Όταν το μείγμα γίνει ομοιγογενές, κλείστε το μάτι και αφήστε το να κρυώσει. 

Στύψτε τα λάιμ και βάλτε σε ένα ποτηράκι το χυμό τους.

Βήμα 2ο

Κόψτε το καρπούζι στη μέση και, στη συνέχεια, τεμαχίστε το σε μικρά κομματάκια. Μπορείτε να δείτε εδώ πώς να το κόψετε εύκολα. Βάλτε στο blender τα κομμάτια του καρπουζιού και το χυμό των λάιμ και χτυπήστε τα μέχρι το καρπούζι να λιώσει εντελώς. 

Βάλτε στο blender τα κομμάτια του καρπουζιού και το χυμό των λάιμ και χτυπήστε τα μέχρι το καρπούζι να λιώσει εντελώς. Χύστε πιέζοντας με μια κουτάλα το ρευστό καρπούζι με το λάιμ σε ένα σουρωτήρι, για να αφαιρέσετε όλα τα κουκούτσια.

Βήμα 3ο

Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το καρπούζι με το κρύο σιρόπι ζάχαρης και παγώστε τα στο ψυγείο για μία ώρα. Στη συνέχεια βγάλτε τα και ανακατέψτε και πάλι, για είκοσι περίπου λεπτά, μέχρι το σορμπέ να αποκτήσει απαλή υφή. 

Μπορείτε να το απολαύσετε αμέσως ή να το καταψύξετε μέχρι να σταθεροποιηθεί –δηλαδή, για περίπου δύο ώρες.

Πήγη: asweetpeachef.com

v