Τι θα χρειαστούμε (για 4 άτομα)
- 500 γραμμάρια ζυμαρικά (πέννες, ριγκατόνι ή φαρφάλες)
- 200 γραμμάρια φέτα σε κομμάτι
- 200 γραμμάρια ντοματίνια (ή 2 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες)
- 2 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες ή ολόκληρες)
- 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη ή θυμάρι
- Αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση
- ½ κουταλάκι του γλυκού μπούκοβο (προαιρετικά, για πικάντικη γεύση)
- Φρέσκος βασιλικός ή μαϊντανός για το σερβίρισμα
Τι πρέπει να κάνουμε
Βήμα 1ο
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό, δύο λεπτά λιγότερο από τον προτεινόμενο χρόνο στη συσκευασία. Σουρώνουμε και κρατάμε μισό φλιτζάνι από το νερό τους.
Βήμα 2ο
Σε ένα πυρίμαχο σκεύος, τοποθετούμε τη φέτα στο κέντρο και γύρω γύρω τα ντοματίνια, το σκόρδο, τη ρίγανη, το μπούκοβο, αλάτι, πιπέρι και το ελαιόλαδο.
Βήμα 3ο
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου (σε προθερμασμένο φούρνο) για 25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα ντοματίνια και να λιώσει ελαφρώς η φέτα.
Βήμα 4ο
Βγάζουμε από τον φούρνο, πιέζουμε ελαφρώς τα ντοματίνια με ένα πιρούνι και ανακατεύουμε καλά τη σάλτσα.
Βήμα 5ο
Προσθέτουμε τα ζυμαρικά και λίγο από το νερό που κρατήσαμε. Ανακατεύουμε ξανά μέχρι να ενωθούν οι γεύσεις.
Βήμα 6ο
Σερβίρουμε ζεστό, γαρνίροντας με φρέσκο βασιλικό ή μαϊντανό.
Extra Tip: Αν θέλεις πιο κρεμώδη υφή, μπορείς να προσθέσεις λίγο γιαούρτι ή κρέμα γάλακτος στο τέλος!
Καλή επιτυχία!