Τι είναι
Είναι ένα είδος ψωμιού χωρίς αλεύρι, φτιαγμένο κυρίως από ασπράδια αυγών και τυρί κρέμα. Έχει αφράτη, σχεδόν «σαν σύννεφο» υφή και είναι ιδανικό για όσους ακολουθούν διατροφή χαμηλών υδατανθράκων ή κετογονική δίαιτα.
Τι θα χρειαστούμε
- 3 ασπράδια αυγών
- 3 κουταλιές της σούπας τυρί κρέμα (ή γιαούρτι)
- ¼ κουταλάκι του γλυκού κρεμόριο (ή χυμό λεμονιού)
- ¼ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ (προαιρετικά)
- 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι ή γλυκαντικό (προαιρετικά)
Τι πρέπει να κάνουμε
Βήμα 1ο
Χτυπάμε τα ασπράδια με το κρεμόριο μέχρι να γίνουν σφιχτή μαρέγκα.
Βήμα 2ο
Σε άλλο μπολ, ανακατεύουμε το τυρί κρέμα με το μέλι.
Βήμα 3ο
Ενώνουμε τα δύο μείγματα απαλά, κάνοντας κυκλικές κινήσεις.
Βήμα 4ο
Σχηματίζουμε μικρούς δίσκους σε ταψί με λαδόκολλα.
Βήμα 5ο
Ψήνουμε στους 150°C για 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
Extra Tips
- Μπορείς να προσθέσεις σκόρδο, ρίγανη ή πάπρικα για αλμυρή εκδοχή.
- Γίνεται τέλειο sandwich ή βάση για πίτσα!
Καλή επιτυχία!