Η 6χρονη κόρη μας κατουριέται πάνω της τα βράδια εδώ και 3 χρόνια

Η 6χρονη κόρη μας κατουριέται πάνω της τα βράδια εδώ και 3 χρόνια
Η παρακάτω απάντηση δεν προέρχεται από κάποιο αυτόματο πρόγραμμα, ούτε από ένα ανώνυμο συντάκτη. Είναι από ένα πραγματικό γονιό, σαν εσένα, με ένα πραγματικό προβληματισμό, όπως οι δικοί σου. Στο «Όσα οι γονείς ρωτούν», η ψυχολόγος Ρομίνα Σαλούστρου απαντά σε αυτά τα προβλήματα, έγκυρα και με ευαισθησία. Αγόρασε τώρα το βιβλίο εδώ. Γιατί γονιός δε γεννιέσαι, γίνεσαι!
Ερώτηση:
Γειά σας! Θα ήθελα να με βοηθήσετε σε ένα θέμα σχετικά με το παιδί μου. Έχω μια κόρη 6 ετών. Στα 3 της, ενώ είχε κατακτήσει το θέμα της τουαλέτας και κατά τις βραδινές ώρες, ξαφνικά ένα βράδυ ούρησε πάνω της. Από τότε, κάθε βράδυ γίνεται μούσκεμα. Προσπαθήσαμε πολύ να τη βοηθήσουμε…. Την πηγαίνουμε τουαλέτα και πριν τον ύπνο και κατά τη διάρκεια της νύχτας, όμως πολλές φορές δεν την προλαβαίνουμε καθώς λερώνεται ξανά μία ώρα αφού κοιμηθεί… Ώσπου φτάσαμε σε σημείο αγανάκτησης κι εμείς από την μεριά μας, αλλά και η κόρη μας που στεναχωριόταν πολύ. Έτσι, ξεκινήσαμε πάλι τα πάμπερς το βράδυ.. Αυτό γίνεται εδώ και 3 σχεδόν χρόνια και δεν ξέρω πως να την βοηθήσω. Θα χαρώ πολύ να με βοηθήσετε σε αυτό. Ευχαριστώ
Απάντηση:

Αγαπητή αναγνώστρια,

Το ζήτημα το οποίο αντιμετωπίζετε είναι ιδιαίτερα σημαντικό για πολλούς λόγους. Αρχικά όπως πολύ σωστά παρατηρείτε, πέραν από την οργανική λειτουργία, υπάρχει έντονη συναισθηματική επίπτωση στην κόρη σας αλλά και σε εσάς. Επιπλέον είναι ένα ζήτημα που έχει μεγάλη διάρκεια. Ως εκ τούτου είναι σημαντικό να τη φροντίσετε άμεσα και αποτελεσματικά.

Μιλήστε αρχικά με τον παιδίατρο σας. Εκείνος, έχοντας τη συνολική εικόνα ανάπτυξης της κόρης σας, θα σας κατευθύνει κατάλληλα. Είναι σημαντικό να προηγηθεί ένας ενδελεχής έλεγχος για να αποκλειστεί κάποια οργανική αιτία. Μπορείτε να επισκεφθείτε στη συνέχεια ένα παιδοψυχιατρικό τμήμα δημοσίου νοσοκομείου για να διερευνηθεί η ψυχική συμβολή αυτής της παλινδρόμησης.

Είναι σημαντικό να κινηθείτε άμεσα και να εμπιστευτείτε τους ειδικούς. Σε αυτήν την τόσο τρυφερή ηλικία της κόρης σας, αλλά και αυτήν την ωραία φάση της οικογένειά σας, φροντίστε τις δυσκολίες ώστε να μη μπλοκάρουν την ανάπτυξή σας.

Σας ευχαριστώ

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια. 

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v