Συγκίνηση στο Ναύπλιο: μαθητές αποτίουν φόρο τιμής στον 14χρονο Άγγελο που έπεσε από κερκίδες γηπέδου

Συγκίνηση στο Ναύπλιο: μαθητές αποτίουν φόρο τιμής στον 14χρονο Άγγελο που έπεσε από κερκίδες γηπέδου

Συγκλονισμένοι είναι οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του 1ου Γυμνασίου Ναυπλίου μετά την είδηση του θανάτου του 14χρονου Άγγελου, ο οποίος, σύμφωνα με τις ενδείξεις, έδωσε τέλος στη ζωή του την Τρίτη 22 Οκτωβρίου.

Ο νεαρός μαθητής έπεσε από τις κερκίδες του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Ναυπλίου, μόλις 50 μέτρα από την τάξη του, με τραγική κατάληξη. Το τραγικό γεγονός έχει αφήσει την τοπική κοινωνία σε σοκ, ενώ οι συμμαθητές του Άγγελου εκφράζουν τον πόνο και τη θλίψη τους με συγκινητικές πράξεις μνήμης.

Σήμερα, όπως αναφέρει το anagnostis.org, οι μαθητές της Γ’ Γυμνασίου δεν παρακολούθησαν τα μαθήματά τους ως ένδειξη πένθους. Ντυμένοι στα μαύρα, παρέμειναν στο προαύλιο του σχολείου, αποτίοντας φόρο τιμής στον φίλο και συμμαθητή τους.

Δεκάδες συμμαθητές του Άγγελου μετά το σχολείο συγκεντρώθηκαν μπροστά στην είσοδο του κλειστού ΔΑΚ, κρατώντας λουλούδια, τα οποία θέλησαν να αφήσουν στο σημείο όπου συνέβη το τραγικό συμβάν.

Το λευκό περιστέρι 

Σύμφωνα με μαρτυρίες, την ώρα που ο Άγγελος βρισκόταν στις κερκίδες του σταδίου, ένα περιστέρι εισήλθε στην τάξη του και περιπλανιόταν για λίγα λεπτά.

Τότε κανείς δεν έδωσε σημασία στο περιστατικό, όμως όταν το τραγικό γεγονός έγινε γνωστό, οι μαθητές δεν μπόρεσαν να αγνοήσουν τον συμβολισμό. Το περιστέρι θεωρήθηκε πλέον ένα σιωπηλό μήνυμα, αφήνοντας τους πάντες βαθιά συγκλονισμένους.

Πηγή: thetoc.gr

v