Σχολικά γεύματα: τι θα τρώνε τα παιδιά στο ολοήμερο - το μενού ανά ημέρα

Σχολικά γεύματα: τι θα τρώνε τα παιδιά στο ολοήμερο - το μενού ανά ημέρα

Την εγκύλιο υλοποίησης του προγράμματος “Σχολικά Γεύματα” στα δημοτικά σχολεία της χώρας για το σχολικό έτος 2024-25 εξέδωσε η υφυπουργός Παιδείας κ.Ζέττα Μακρή.

Το φετινό πρόγραμμα σίτισης μαθητών θα υλοποιηθεί σε 1882 δημοτικά σχολεία, ενώ στην εγκύκλιο περιλαμβάνεται το πρόγραμμα διατροφής ανά ημέρα (μενού), το οποίο είναι το εξής:

Έναρξη προγράμματος

Το εν λόγω πρόγραμμα θα υλοποιηθεί σταδιακά εντός του διδακτικού έτους 2024-25 για όλους τους/τις μαθητές/τριες των δημοτικών σχολείων.  Η ημερομηνία έναρξης του προγράμματος θα γνωστοποιηθεί σε κάθε Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και θα κοινοποιηθεί στο ΥΠΑΙΘΑ από τον ΟΠΕΚΑ, για τα Τμήματα για τα οποία υφίσταται ήδη σύμβαση μεταξύ Αναθέτουσας Αρχής και Αναδόχου. Για τα Τμήματα για τα οποία είναι σε εξέλιξη διαγωνιστική διαδικασία, η ημερομηνία έναρξης θα γνωστοποιηθεί μετά την υπογραφή Σύμβασης.

Συμμετέχοντες

Το πρόγραμμα απευθύνεται στο σύνολο των μαθητών/τριών των επιλεγμένων σχολείων, με τη σύμφωνη γνώμη των γονέων-κηδεμόνων αυτών, οι οποίοι συμπληρώνουν στην αρχή της σχολικής χρονιάς υπεύθυνη δήλωση συναίνεσης και στην οποία αναφέρονται τυχόν αλλεργίες-δυσανεξίες των τέκνων τους (συν. 2, υπόδειγμα υπεύθυνων δηλώσεων γονέων/κηδεμόνων).

Πηγή: alfavita.gr

v