Γιατροί έσωσαν έγκυο και το μωράκι της από βέβαιο θάνατο κατά τη διάρκεια του τοκετού!

Γιατροί έσωσαν έγκυο και το μωράκι της από βέβαιο θάνατο κατά τη διάρκεια του τοκετού!

Στη Σαγκάη, μια συγκλονιστική ιστορία ήρθε στο προσκήνιο, αναδεικνύοντας την αντοχή της ανθρώπινης ζωής και την αφοσίωση των ιατρών στην προστασία της μητρότητας. Μια έγκυος γυναίκα, αντιμέτωπη με σοβαρή ασθένεια της μήτρας και αν σπάνια ομάδα αίματος, πέρασε μια εξαιρετικά δύσκολη εγκυμοσύνη και παραλίγο να χάσει τη ζωή της.

Η γυναίκα έχασε σχεδόν το μισό αίμα της κατά τη διάρκεια του τοκετού λόγω της ασθένειας της μήτρας της και των επιπλοκών. Οι γιατροί στο Πρώτο Νοσοκομείο Μητρότητας και Βρεφών της Σαγκάης ενεργοποίησαν πρωτόκολλα έκτακτης ανάγκης για να καλέσουν όλα τα απαραίτητα τμήματα και το προσωπικό πίσω στο νοσοκομείο για να περιθάλψουν τη γυναίκα.

Τόσο η μητέρα όσο και το μωρό της βρίσκονται τώρα σε σταθερή κατάσταση. 

Η γυναίκα πάσχει από σοβαρή αδενομύωση, που σημαίνει ότι ο ιστός που κανονικά επενδύει τη μήτρα αναπτύσσεται στο μυϊκό τοίχωμα της μήτρας. Η ασθένεια μπορεί να προκαλέσει διογκωμένη μήτρα, επώδυνες και βαριές περιόδους και υπογονιμότητα.

Αφού απέτυχε να μείνει έγκυος με φυσικό τρόπο, η γυναίκα έμεινε έγκυος μετά από τρεις διαδικασίες εξωσωματικής γονιμοποίησης.

Σύντομα όμως υπέφερε από συχνούς και σοβαρούς πόνους. Πήγε στο Πρώτο Νοσοκομείο Μητρότητας και Υγείας του Παιδιού της Σαγκάης για προγεννητικό έλεγχο. Κατά τη διάρκεια της εξέτασης, οι γιατροί διαπίστωσαν ότι η γυναίκα έχει ομάδα αίματος AB RH αρνητική, κάτι που είναι εξαιρετικά σπάνιο.

Η ένταση του πόνου αυξήθηκε από την 14η εβδομάδα και η γυναίκα χρειάστηκε συνεχή θεραπεία για να τον ελέγξει.

Στα τέλη Αυγούστου εισήχθη στο νοσοκομείο μετά από άλλη μια κρίση έντονου πόνου με τους γιατρούς να της συνιστούν έντονα να παραμείνει στο νοσοκομείο για τη δική της ασφάλεια.

Στις 5 π.μ. της Τρίτης,  η γυναίκα άρχισε να αιμορραγεί και οι γιατροί αποφάσισαν να κάνουν επείγουσα καισαρική τομή


Η επέμβαση ξεκίνησε στις 7:45 π.μ. και το μωρό γεννήθηκε τρία λεπτά αργότερα.

Όμως η ασθενής είχε σοβαρή αιμορραγία κατά τη διάρκεια της επέμβασης και βρισκόταν σε κρίσιμη κατάσταση λόγω της απώλειας αίματος.

Η κατάστασή της σταθεροποιήθηκε μετά από μετάγγιση αίματος και φαρμακευτική αγωγή.

Στις 10 το πρωί, οι γιατροί ανακοίνωσαν ότι επρόκειτο να γίνει καλά.

«Είναι πολύ σπάνια περίπτωση να έχουμε έναν ασθενή με τόσους πολλούς παράγοντες κινδύνου ταυτόχρονα», δήλωσε ο Li Xiaocui, αντιπρόεδρος του νοσοκομείου. «Διοργανώνουμε τακτική εκπαίδευση για τέτοια σενάρια για να βελτιώσουμε τον συντονισμό και τις θεραπευτικές μας δυνατότητες κατά τη διάρκεια μιας τέτοιας έκτακτης ανάγκης».

Πηγή: shine.cn

v