3 βιβλία για τη γυναικεία φιλία που πρέπει οπωσδήποτε να διαβάσεις

3 βιβλία για τη γυναικεία φιλία που πρέπει οπωσδήποτε να διαβάσεις

Κάθε στιγμή που μοιραζόμαστε με τις φίλες μας είναι σαν να προσθέτουμε μια νέα αναμνηστική σελίδα στο άλμπουμ της ζωής μας. Από τις αστείες κουβέντες μέχρι τις πιο σοβαρές συζητήσεις για τα όνειρα και τις ανησυχίες μας, η γυναικεία φιλία είναι σαν μια δέσμη φωτός που διαπνέει τις σκοτεινές στιγμές μας. Αυτά τα βιβλία την εξυμνούν και σας τα προτείνουμε ανεπιφύλακτα:

Φίλες για πάντα

Συγγραφέας: Jennifer Wiener

Εκδόσεις: Διόπτρα

Μια σπουδαία, ξεκαρδιστική περιπέτεια που σου κόβει την ανάσα μια ιστορία για την προδοσία και την πίστη, την οικογένεια και τα μυστικά των μικρών πόλεων. Ένα βιβλίο για τη ζωή που κυλά μες στην τραγωδία, για τον έρωτα που φανερώνεται εκεί που δεν τον περιμένεις, και για τους δεσμούς που κρατάνε δυο φίλες ενωμένες για πάντα.

O Αύγουστος Κορτώ που επιμελείται τη μετάφραση γράφει: «Διατρέχοντας την ιστορία δυο γυναικών από την παιδική τους ηλικία μέχρι το σήμερα, όπου η φιλία έχει δώσει τη θέση της στην απουσία και την αμηχανία, το "Φίλες για Πάντα" αναμειγνύει στοιχεία αστυνομικού μυθιστορήματος, κοινωνικής σάτιρας και καθηλωτικής αφήγησης, πλέκοντας με μαεστρικό τρόπο την αγωνία, το γέλιο και τη συγκίνηση.»

Η υπέροχη φίλη μου

Συγγραφέας: Elena Ferrante

Εκδόσεις: Πατάκης

Ένα σύγχρονο αριστούργημα από την πιο δημοφιλή Ιταλίδα συγγραφέα της εποχής μας. «Η Υπέροχη φίλη μου», το πρώτο βιβλίο της «Τετραλογίας της Νάπολης», είναι η ιστορία της Έλενας και της Λίλας, μια ιστορία που ξεκινά τη δεκαετία του '50 με φόντο μια φτωχογειτονιά της Νάπολης. Η συγγραφέας καταδύεται στην περίπλοκη φύση της φιλίας των δύο κοριτσιών που από έφηβες γίνονται γυναίκες, ακολουθώντας βήμα βήμα την εξέλιξη καθεμιάς ξεχωριστά, τον τρόπο που η μία επηρεάζει την άλλη, τα συναισθήματα που ανά τις δεκαετίες τις βοηθούν να χτίσουν μια ουσιαστική, ακλόνητη σχέση.

Με απαράμιλλο στιλ και αψεγάδιαστη, σχολαστική ματιά η Φερράντε σε μια καθηλωτική αφήγηση ξεδιπλώνει μέσα από την ιστορία μιας φιλίας την ιστορία μιας γειτονιάς, μιας πόλης κι εντέλει ενός έθνους που βιώνει κοσμοϊστορικές αλλαγές με το πέρασμα των δεκαετιών.

Γυναίκες που τρέχουν με τους λύκους

Συγγραφέας: Clarissa Pinkola Estés

Εκδόσεις: Κέλευθος

«Οι γυναίκες που τρέχουν με τους λύκους» της Clarissa Pinkola Estés είναι ένα συναρπαστικό και βαθυστόχαστο έργο που συνδυάζει ψυχολογία, μύθους, παραμύθια και τοπικές ιστορίες, για να εξετάσει την γυναικεία φύση και την έμφυτη γυναικεία δύναμη. 

Το βιβλίο αποτυπώνει την αναζήτηση του εσωτερικού θηλυκού, προσφέροντας εργαλεία για την αυτογνωσία και την προσωπική εξέλιξη. Οι γυναίκες που διαβάζουν αυτό το έργο ενθαρρύνονται να αναγνωρίσουν και να αποδεχτούν τα συναισθήματα, τις επιθυμίες και τις εμπειρίες τους, και να αξιοποιήσουν τη δύναμη που προέρχεται από την αλληλεγγύη και τη φιλία.  Είναι ένα εμπνευσμένο ανάγνωσμα που προσφέρει πολύτιμα διδάγματα για κάθε γυναίκα στην πορεία της αυτογνωσίας και της ενδυνάμωσης.

v