Ολυμπιακοί 2024: γενναία αθλήτρια με καρκίνο αγωνίστηκε στη ξιφασκία 

Ολυμπιακοί 2024: γενναία αθλήτρια με καρκίνο αγωνίστηκε στη ξιφασκία

Η 38χρονη ξιφομάχος, Ναταλί Μολάουζεν, πρόσφατα ανακάλυψε ότι έχει όγκο στη σπονδυλική στήλη. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, έλαβε μέρος εκπροσωπώντας τη Βραζιλία, παρότι η καταγωγή της είναι από την Ιταλία.

Η 38χρονη Παγκόσμια Πρωταθλήτρια, που ξεκίνησε την ξιφασκία σε ηλικία μόλις 5 ετών, έδειξε απίστευτο σθένος και δύναμη ψυχής, όταν αποφάσισε να αγωνιστεί κανονικά στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Όταν ένιωσε πώς το όνειρό της άρχισε να απομακρύνεται, με τη σύμφωνη γνώμη των γιατρών, πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο και έδωσε τη δικιά της μάχη στο ολυμπιακό τερέν.


Η ώρα του αγώνα

Κατά τη διάρκεια του αγώνα ένιωσε μια αδιαθεσία, μάλιστα στην κάμερα που κάλυπτε τον αγώνα φάνηκε ξεκάθαρα πως έτρεμαν τα πόδια της. Έκανε μια μικρή παύση και μετά επέστρεψε στην αγωνιστική αρένα, χωρίς να το βάλει κάτω. Αν και δεν μπόρεσε να εξασφαλίσει τη νίκη, η υπεράνθρωπη προσπάθειά της την ανέδειξε νικήτρια στις καρδιές του κόσμου και σε όσους παλεύουν με την επάρατη νόσο. "Είμαι στην υπηρεσία των ονείρων μου" είχε πει η χαρακτηριστικά η Ναταλί Μολάουζεν.


Πηγή: womantoc.gr

v