Πόσο συχνά (και πώς) πρέπει να λούζεσαι για να μην ξεθωριάσει το χρώμα σύμφωνα με τους ειδικούς

Πόσο συχνά (και πώς) πρέπει να λούζεσαι για να μην ξεθωριάσει το χρώμα σύμφωνα με τους ειδικούς

Όλες θέλουμε να έχουμε όμορφα και λαμπερά μαλλιά χωρίς να ανησυχούμε μην ξεθωριάσει το χρώμα από τις βαφές. Ευτυχώς, οι ειδικοί αποφάσισαν να αποκαλύψουν τα μυστικά τους έτσι ώστε να μας φύγει αυτό το άγχος.

Μη λούζεσαι κάθε μέρα

Είναι καλό να λούζεσαι 2-3 φορές την εβδομάδα. Αν τα μαλλιά σου είναι λιπαρά, ίσως χρειαστεί να τα λούζεις πιο συχνά, αλλά αν είναι ξηρά ή κατεστραμμένα, καλό είναι να περιορίσεις το λούσιμο.

Χρησιμοποίησε σαμπουάν για χρωματιστά μαλλιά

Επίλεξε σαμπουάν και conditioner που είναι ειδικά σχεδιασμένα για χρωματιστά μαλλιά. Αυτά τα προϊόντα συνήθως περιέχουν συστατικά που βοηθούν στη διατήρηση της έντασης του χρώματος.

Μη λούζεσαι με ζεστό νερό

Προτίμησε να λούζεσαι με χλιαρό ή κρύο νερό, καθώς το ζεστό νερό μπορεί να ανοίξει τις κερατίνες της τρίχας, επιτρέποντας στο χρώμα να ξεθωριάσει. Επιπλέον, δημιουργείται ψαλίδα και έτσι θα πρέπει να τα κόψεις νωρίτερα απ' ότι υπολόγιζες.

Πες «όχι» στο πιστολάκι

Η συχνή χρήση θερμότητας βλάπτει τα βαμμένα μαλλιά. Ειδικά τώρα το καλοκαίρι, προτίμησε να αφήνεις τα μαλλιά σου να στεγνώνουν φυσικά.

Προστάτεψε τα μαλλιά σου από τον ήλιο

Ο ήλιος ξεθωριάζει το χρώμα των μαλλιών. Η χρήση προϊόντων με SPF για τα μαλλιά ή η κάλυψη τους με καπέλο θα μπορούσε να βοηθήσει στη διατήρηση του χρώματος.

Πώς θα λουστείς σωστά:

Για να λουστείς σωστά, μπορείς να ακολουθήσεις τα παρακάτω βήματα:

  • Προετοιμασία: Βεβαιώσου ότι έχεις όλα τα απαραίτητα αξεσουάρ κοντά σου, όπως σαμπουάν, conditioner και μια πετσέτα.
  • Βρέξε τα μαλλιά σου: Άνοιξε τη βρύση και ρύθμισε τη θερμοκρασία του νερού. Βρέξε καλά τα μαλλιά σου με χλιαρό νερό.
  • Εφαρμογή σαμπουάν: Πάρε μια μικρή ποσότητα σαμπουάν και τρίψε το στις παλάμες σου. Εφάρμοσέ το στα μαλλιά σου, επικεντρώνοντας την προσοχή στο τριχωτό της κεφαλής. Κάνε απαλό μασάζ με τις άκρες των δαχτύλων σου.
  • Ξέβγαλμα: Ξέβγαλε καλά τα μαλλιά σου με νερό μέχρι να φύγει το σαμπουάν.
  • Θρέψη με conditioner: Αν θέλεις, μπορείς να εφαρμόσεις conditioner. Αυτό βοηθά στην ενυδάτωση και την απαλότητα των μαλλιών. Άφησέ το για 2-5 λεπτά και μετά ξέβγαλε το καλά.
  • Στέγνωμα: Χρησιμοποίησε μια πετσέτα για να ταμπονάρεις τα μαλλιά σου και να απορροφήσεις το περιττό νερό. Απόφυγε να τρίβεις τα μαλλιά με την πετσέτα, καθώς αυτό μπορεί να τα σπάσει.
  • Φινίρισμα: Αν χρειάζεται, μπορείς να εφαρμόσεις κάποιο προϊόν styling ή προστασίας από τη θερμότητα πριν τα χτενίσεις ή τα στεγνώσεις.

Ακολούθησε αυτές τις συμβουλές και θα έχεις όμορφα και υγιή μαλλιά!

v