«Καλοκαίρι χωρίς… λεφτά»: 3 οικονομικές προτάσεις διακοπών για όλα τα γούστα

«Καλοκαίρι χωρίς… λεφτά»: 3 οικονομικές προτάσεις διακοπών για όλα τα γούστα

Οι καλοκαιρινές διακοπές είναι επιβεβλημένες, καθώς είναι η στιγμή να ξεκουραστούμε, να διώξουμε τα άγχη και να γεμίσουμε τις μπαταρίες μας για τον χειμώνα που έρχεται. Ωστόσο, οι διακοπές για μια τετραμελή οικογένεια κοστίζουν αρκετά και οι καιροί δεν είναι οι πιο εύκολοι!  Βρήκαμε, λοιπόν, τρεις προορισμούς στους οποίους μπορείτε να απολαύσετε οικονομικές και ήσυχες διακοπές με την οικογένειά σας:

Κάμπινγκ στο Σούνιο

Το Σούνιο είναι μια υπέροχη επιλογή για όσους Αθηναίους ζητούν μια οικονομική λύση για τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Τα έξοδα μετακίνησης είναι ελάχιστα καθώς απέχει μόλις μία ώρα από την πρωτεύουσα οδικώς (σχεδόν όσο θέλουμε να πάμε κάθε μέρα στη δουλειά μας δηλαδή...), ενώ το τοπίο είναι πανέμορφο! Όσο για τη διαμονή σας, μπορείτε να μείνετε στο οργανωμένο κάμπινγκ της περιοχής για χαμηλότερο κόστος. 

Η πόλη του Λαυρίου όπου μπορείτε να βρείτε τα πάντα απέχει 9 λεπτά με το αυτοκίνητο, ενώ η θάλασσα βρίσκεται μόλις ένα λεπτό με τα πόδια. Οι παραλίες του Σουνίου έχουν άμμο και υπέροχα νερά, με πιο γνωστή την παραλία ΚΑΠΕ. Επίσης, μπορείτε να επισκεφθείτε τον ναό του Ποσειδώνα, το αρχαιολογικό μουσείο και το ορυκτολογικό μουσείου Λαυρίου. Τέλος, μπορείτε να κάνετε μια ημερήσια εκδρομή στην Μακρόνησο που βρίσκεται ακριβώς απέναντι, με διεξοδική ξενάγηση από ιστορικούς.  

Ξενοδοχείο στα Μέθανα

Τα Μέθανα είναι το πλέον κατάλληλο νησί για οικογενειακές διακοπές, καθώς είναι ήσυχο, χωρίς πολλούς τουρίστες και άφθονο φυσικό κάλλος! Αν θέλετε να πάτε με καράβι θα πληρώσετε περίπου 15 ευρώ το άτομο, ενώ μπορείτε να φτάσετε και οδικώς σε περίπου 2,5 ώρες από την Αθήνα. Γνωστά και ως Λουτρόπολη λόγω των ιαματικών πηγών τους, τα Μέθανα προσφέρουν την πιο άμεση πύλη πρόσβασης των νησιών του Σαρωνικού προς την Πελοπόννησο. Επίσης, απέχουν μόλις 1 ώρα από το αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου οπότε μπορείτε να συνδυάσετε διακοπές με... Ευριπίδη! 

Τα θέρετρα είναι πολύ πιο οικονομικά απ' ότι σε άλλα, πιο δημοφιλή νησιά, χωρίς όμως να έχουν να ζηλέψουν κάτι από αυτά. Το νησί ενδείκνυται για όμορφους περιπάτους, μπάνιο στη θάλασσα, ψαράκι πλάι στο κύμα και άφθονο παιχνίδι στη φύση! Μπορείτε να επισκεφθείτε το ηφαίστειο των Μεθάνων, τα ιαματικά λουτρά, την αρχαία Ακρόπολη, το Λιμανάκι Βαθύ, το Παλαιόκαστρο, την Παραλία Αλμύρα, το Σπήλαιο της Περιστέρας, το τσιμεντένιο καράβι στον Άγιο Γεώργιο και το πευκόφυτο νησάκι των Αγίων Αναργύρων.

«Εναλλακτικά» στην Κάρυστο!

Στην Κάρυστο θα βρεθείτε από το λιμάνι της Ραφήνας - μια ώρα μέχρι το Μαρµάρι και από εκεί οδικώς περίπου 15 λεπτά. Ιδιαίτερα δημοφιλής, είναι η µμεγαλύτερη πόλη της Νότιας Εύβοιας και από τους πιο γνωστούς προορισμούς του νησιού. Τα τελευταία χρόνια έχουν δημιουργηθεί εδώ σύγχρονες ξενοδοχειακές μονάδες αλλά και καλαίσθητα ενοικιαζόμενα δωμάτια, ικανά να ικανοποιήσουν κάθε γούστο. Στα γραφικά ταβερνάκια της παραλίας και των κοντινών χωριών θα απολαύσετε φρέσκο ψάρι και θαλασσινά αλλά και το φημισμένο κατσικάκι ή αρνάκι Καρύστου. 

Με παραλίες είτε οργανωμένες είτε πιο ήσυχες, πολλές επιλογές σε φαγητό και διασκέδαση, µε τον παραλιακό δρόμο να σφύζει από ζωή, είναι µια δημοφιλής επιλογή. Ωστόσο, στην Κάρυστο θα βρείτε και την άλλη πλευρά, την περισσότερο εναλλακτική… Επειδή η Κάρυστος συνδυάζει τη θάλασσα με το βουνό, οι λάτρεις των σπορ δεν θα μείνουν ανικανοποίητοι, καθώς εδώ μπορούν να επιδοθούν σε πεζοπορικές διαδρομές, καταδύσεις, surfing, jet ski αλλά και ποδηλασία, ιππασία και πολλές ακόμη δραστηριότητες.

v