Πώς να φροντίζεις σωστά το δέρμα σου το καλοκαίρι

Πώς να φροντίζεις σωστά το δέρμα σου το καλοκαίρι

Το καλοκαίρι, το δέρμα μας εκτίθεται σε αυξημένη ηλιακή ακτινοβολία, υψηλές θερμοκρασίες και υγρασία. Είναι, λοιπόν, απαραίτητο να το φροντίζουμε ακόμα περισσότερο. Ακολουθήστε αυτά τα tips και απολαύστε τους καλοκαιρινούς μήνες χωρίς έγνοιες.

Μην ξεχνάτε το αντηλιακό

Το αντηλιακό είναι ίσως μία από τις πιο σημαντικές συνήθειες περιποίησης του δέρματος που μπορείτε να υιοθετήσετε όλο το χρόνο. To καλοκαίρι είναι όμως είναι απαραίτητο.

 Το αντηλιακό δεν προστατεύει μόνο από τις υπεριώδεις (UV) ακτίνες του ήλιου που μπορεί να προκαλέσουν καρκίνο του δέρματος, αλλά προστατεύει επίσης από την πρόωρη γήρανση του δέρματος.

Χρησιμοποιήστε τη σωστή ενυδατική κρέμα

Είναι σημαντικό να βρείτε την ενυδατική κρέμα που σας ταιριάζει και να την χρησιμοποιείτε τακτικά για να διατηρείτε το δέρμα σας ενυδατωμένο και υγιές. Κάθε δέρμα είναι μοναδικό και μπορεί να αντιδρά διαφορετικά σε διάφορα προϊόντα, οπότε είναι σημαντικό να δοκιμάσετε διαφορετικές κρέμες μέχρι να βρείτε αυτή που σας ταιριάζει καλύτερα. Εάν έχετε ξηρό δέρμα, επιλέξτε μια ενυδατική κρέμα με πλούσια υφή και ενυδατικά συστατικά όπως υαλουρονικό οξύ και γλυκερίνη.

Εάν έχετε λιπαρό δέρμα, επιλέξτε μια ελαφριά κρέμα που δεν θα προκαλεί λιπαρότητα. Και μην ξεχνάτε ότι η ενυδάτωση είναι σημαντική όχι μόνο για την υγεία του δέρματος σας, αλλά και για την πρόληψη της πρόωρης γήρανσης και των ρυτίδων. Οπότε μην παραμελείτε την εφαρμογή ενυδατικής κρέμας κάθε μέρα!

Μείνετε ενυδατωμένη

Όλοι γνωρίζουμε ότι το νερό είναι ζωτικής σημασίας για το σώμα μας. Είναι εύκολο να αφυδατωθούμε το καλοκαίρι, επειδή τόσο οι υψηλότερες θερμοκρασίες όσο και η αυξημένη υπαίθρια δραστηριότητα μπορεί να μας κάνουν να ιδρώνουμε περισσότερο.

Να πίνετε πολύ νερό καθημερινά, καθώς η ενυδάτωση είναι σημαντική για την υγεία σας και την ενίσχυση του ανοσοποιητικού σας συστήματος. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε φρούτα και λαχανικά στη διατροφή σας, τα οποία περιέχουν υγρασία και συμβάλλουν στην ενυδάτωση του οργανισμού.

Η απολέπιση είναι απαραίτητη

Το ξηρό δέρμα είναι απλά τα νεκρά κύτταρα του δέρματος που δεν έχουν πέσει, όσο περισσότερο συσσωρεύονται στην επιφάνεια του δέρματος τόσο πιο ξηρό θα αισθάνεστε το πρόσωπό σας. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε κνησμώδες ξηρό δέρμα, το οποίο είναι ένας πόνος για να το αντιμετωπίσετε.

Υπάρχει μια ποικιλία από καθαριστικά προσώπου που μπορούν να απαλλαγούν σιγά σιγά από το υπερβολικά ξηρό δέρμα με καθημερινή χρήση, ενώ υπάρχουν επίσης διαθέσιμα scrubs για να απομακρύνουν το ξηρό δέρμα σε βάθος. Σημειώστε ότι τα χημικά scrubs μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμούς, οπότε κάντε πρώτα μια δοκιμή για να βεβαιωθείτε ότι το δέρμα σας δεν είναι ευαίσθητο στα συστατικά.

v