50χρονος θηλυκός γορίλας θηλάζει εγκαταλελειμμένα μωράκια για να τα κρατήσει στη ζωή

50χρονος θηλυκός γορίλας θηλάζει εγκαταλελειμμένα μωράκια για να τα κρατήσει στη ζωή

Η 50χρονη γορίλας Fredrika ζει στον ζωολογικό κήπο Metroparks στο Cleveland του Ohio. Είχε τα γενέθλιά της στις 5 Ιουνίου, και η ηλικία της ξεπερνά κατά 13 χρόνια το προσδόκιμο επιβίωσης για τους γορίλες στην αιχμαλωσία.

Η Fredrika ή “Freddy” έχει 12 παιδιά, καθώς κι εγγόνια και δισέγγονα. Ακόμα, είναι η βασική κηδεμόνας δύο νεαρών γοριλών που εγκαταλείφθηκαν στη γέννα από τη μαμά τους, του Kayembe και της Jameela. Σύμφωνα με την Kristen Lukas, διευθύντρια διατήρησης και επιστήμης στον ζωολογικό κήπο, αυτό που πραγματικά κάνει εντύπωση είναι το γεγονός ότι η Freddy θηλάζει τα δύο μικρά, παρά την προχωρημένη ηλικία της.

«Η Freddy σήκωσε την Jameela σχεδόν αμέσως, που είναι ακριβώς αυτό που έκανε και με τον Kayembe [όταν ήταν μωρό], μόνο που τώρα ο Kayembe ήταν σκαρφαλωμένος στην πλάτη της ενώ κρατούσε τη Jameela μπροστά της».



Η συμπεριφορά της Freddy αποτελεί λαμπρό παράδειγμα της προσαρμοστικότητας των πρωτευόντων θηλαστικών, όπως είπε ο Rich Bergl, διευθυντής του Τμήματος Διατήρησης, Εκπαίδευσης και Επιστήμης στον ζωολογικό κήπο της Βόρειας Καρολίνας και Εξερευνητής του National Geographic. Η Freddy «μας δείχνει για τι είναι ικανά τα ζώα, ότι δεν είναι απλά αυτοματοποιημένες μηχανές που καταναλώνουν τροφή και γεννούν και πεθαίνουν. Είναι σε μεγάλο βαθμό ξεχωριστά άτομα, όπως είναι και οι άνθρωποι, και έχουν την ικανότητα να προσαρμόζονται σε απρόσμενες αλλαγές».

Πηγή: topetmou.gr

v