Από τη Θεοπούλα στην Ντένη Μαρκορά: οι 8 καλύτεροι χαρακτήρες ελληνικών κωμικών σειρών

Από τη Θεοπούλα στην Ντένη Μαρκορά: οι 8 καλύτεροι χαρακτήρες ελληνικών κωμικών σειρών

Οι ρόλοι της ελληνικής τηλεόρασης που έχουν χαραχτεί στην καρδιά και το μυαλό μας και μας έχουν χαρίσει γέλιο, συγκίνηση και ατέλειωτες ώρες διασκέδασης, είναι πολλοί. Κανείς δεν θα ξεχάσει την σνομπ μαντάμ Σουσού, τον γοητευτικό Δόγκανο, τη βιτριολική Σωσώ ή την «από αλλού φερμένη» Ντάλια. Ωστόσο, εμείς συγκεντρώσαμε τους 8 πιο εμβληματικούς χαρακτήρες ελληνικών κωμικών σειρών και σας τους παρουσιάζουμε:

Ντένη Μαρκορά από τους «Δύο Ξένους»

Η απόλυτη, η μία, η μοναδική Ντένη Μαρκορά, με τις βιτριολικές ατάκες της και το απαράμιλλο στυλ της, θα είναι πάντα μία από τις καλύτερες μορφές που πέρασαν από την ελληνική τηλεόραση. Η ηθοποιός Ντίνα Κώνστα, που την υποδύθηκε με τον καλύτερο τρόπο, θα μείνει για πάντα στο μυαλό και την καρδιά μας. 

Όλγα από τις «Τρεις Χάριτες»

Η αείμνηστη Άννα Παναγιωτοπουλού, ανάμεσα στους δεκάδες σπουδαίους ρόλους της, μας χάρισε κι έναν με τον οποίο δεν μπορούμε παρά να ταυτιστούμε: αυτόν της μάνας που ανησυχεί για τα πάντα, προσπαθώντας να ελέγξει κάθε πράξη της ενήλικης πια κόρης της. Κοινώς, παραδίδει μαθήματα σε όλες μας... 

Θεοπούλα από το «Παρά πέντε»

Η ατρόμητη γιαγιά του «Παρά πέντε» είναι, ίσως, ο άνθρωπος που θα θέλαμε να γίνουμε όταν μεγαλώσουμε - για να μην σας πω ο άνθρωπος που θέλαμε να είμαστε και σήμερα... Ανέμελη, γοητευτική και έτοιμη να ζήσει το τώρα σαν να μην υπάρχει αύριο. Οι ατάκες της μας κάνουν να γελάμε όσες φορές κι αν τις ακούσουμε. 

Κορίνα από τα «Εγκλήματα»

Ακόμα ένας γυναικείος ρόλος - σταθμός για την ελληνική τηλεόραση που μας χάρισε άφθονο γέλιο. Η Κορίνα είναι, ίσως, η πρώτη απελευθερωμένη γυναίκα που παρουσιάστηκε στις οθόνες μας και μας βοήθησε να  αποτινάξουμε ταμπού και στερεότυπα. 

Χοσέ από τις «Σαββατογεννημένες» 

Ο Αργεντίνος βοηθός της κυρίας Σούλας στις «Σαββατογεννημένες» μας κέρδισε με την αποφασιστικότητα και την επιμονή του. Μέσα από το γνωστό χιούμορ των κειμένων του Γιώργου Καπουτζίδη, μας απέδειξε πως, όταν ένας άνθρωπος κυνηγάει με πείσμα τους στόχους, όσο ακατόρθωτοι κι αν φαίνονται, τελικά θα τους πετύχει. 

Σάσα από το «Dolce Vita»

Η Σάσα είναι ο χαρακτήρας με τις καλύτερες ατάκες της σειράς, ενώ η Κατιάνα Μπαλανίκα απογειώνει τον ρόλο ποικιλοτρόπως: από την κόκκινη περούκα φτάνοντας μέχρι το χαμόγελο, ακόμα και τον τρόπο που στέκεται και περπατάει.

Χλαπάτσας από το «Της Ελλάδος τα παιδιά»

Ο  -κατά κοινή ομολογία- γλοιώδης Τρύφων Σπιουνέας, κατά κόσμον Χλαπάτσας, είναι αυτός ο τύπος που όλοι έχουμε συναντήσει ή συναναστραφεί κάποια στιγμή της ζωής μας. Ένας μονοδιάστατος χαρακτήρας, τον οποίον ενσαρκώνει ο εξαιρετικός Δημήτρης Φραγκιόγλου, ο οποίος έγραψε ιστορία στην ελληνική τηλεόραση. 

Λάζαρος από το «Είσαι το Ταίρι μου»

«Εγώ τις Κυριακές ξυπνάω Δευτέρα». Aυτή η ατάκα του ο Λάζαρος στο flashback της γνωριμίας του με τον Σωτήρη, είναι ουσιαστικά όλος ο πυρήνας του ρόλου που ενσάρκωσε τέλεια ο Άρης Σερβετάλης. Σε μια σειρά με εξαιρετικό casting, ο Λάζαρος και το ιγουάνα του, ο Μήτσος, ξεχωρίζουν ευχάριστα. 

 

v