Μωροδρομίες: το νέο άθλημα για γονείς και μωρά 9 έως 11 μηνών! 

Μωροδρομίες: το νέο άθλημα για γονείς και μωρά 9 έως 11 μηνών!

Εκτός από το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ, το βόλεϊ και τα δεκάδες άλλα αθλήματα που προσφέρουν χαρά και συγκινήσεις στους φιλάθλους, τη μακρά λίστα των αθλητικών δραστηριοτήτων έρχεται να συμπληρώσει ένα ακόμα, άκρως πρωτότυπο και χαριτωμένο: οι μωροδρομίες! 

Οι κανόνες είναι πολύ απλοί. Για τον αγώνα χρειάζονται οι γονείς και τα μωρά τους που πρέπει να είναι 9 με 11 μηνών. Ο ένας γονιός κρατάει το μωρό και ο άλλος κάθεται απέναντι. ‘Οταν δίνεται το σήμα της έναρξης των αγώνων, ο ένας γονιός αφήνει το παιδί και ο άλλος από απέναντι προσπαθεί να το κάνει να έρθει όσο πιο γρήγορα γίνεται προς το μέρος του. Το πρώτο μωρό που θα φτάσει στον γονιό του κερδίζει!

Οι γονείς για να δελεάσουν τα παιδιά του, μπορούν να χρησιμοποιήσουν εκτός από τις φωνές τους και τις χειρονομίες τους και παιχνίδια ή κινητά τηλέφωνα ή ό,τι άλλο θεωρούν ότι θα βοηθήσει τα μωράκια τους να βρούνε τον σωστό δρόμο.

Το δώρο των νικητών είναι συνήθως κάποιο εισιτήριο για αγώνα!

Ο τόπος συμμετοχής είναι συνήθως ο τόπος διεξαγωγής κάποιου άλλου αθλητικού γεγονότος, ενώ μέχρι στιγμής, το πρωτότυπο αυτό άθλημα  διεξάγεται μόνο στις ΗΠΑ. 

Πληροφορίες από Lifo.gr

v