Αρνάκι στο φούρνο με αμπελόφυλλα: η τέλεια συνταγή αν δεν θέλετε να σουβλίσετε

Αρνάκι στο φούρνο με αμπελόφυλλα: η τέλεια συνταγή αν δεν θέλετε να σουβλίσετε

Αν δεν είστε ο τύπος που του αρέσει να σουβλίζει, υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις, εύκολες και νόστιμες που θα ενθουσιάσουν τους καλεσμένους σας. Το αρνάκι τυλιγμένο με αμπελόφυλλα, γεμιστό με μυρωδικά και τυριά και ψημένο στο φούρνο μέχρι να γίνει λουκούμι, είναι μία από αυτές και δεν θα σας απογοητεύσει!

 Τι θα χρειαστούμε για 8 μερίδες

  • 2-2½ κιλά αρνίσιο μπούτι χωρίς το κόκαλο 
  • 15 μεγάλα αμπελόφυλλα (ζεματισμένα)
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
  • 1/2 ματσάκι άνηθο (ψιλοκομμένο)
  • 3 σκελίδες σκόρδο (πολτοποιημένο)
  • 1 κλωναράκι φρέσκο δενδρολίβανο (ψιλοκομμένο)
  • 250 γραμμάρια κεφαλοτύρι (σε κομμάτια)
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 μεγάλες λαδόκολλες
  • Σπάγκο ψησίματος

Τι πρέπει να κάνουμε

Βήμα 1ο

Πρώτα ανοίγουμε με μαχαίρι σαν βιβλίο το μπούτι και το χτυπάμε με τον μπάτη ή με ένα άλλο βαρύ αντικείμενο να πλατύνει.

Βήμα 2ο

Απλώνουμε τις λαδόκολλες στον πάγκο την μία πάνω στην άλλη.

Βήμα 3ο

Απλώνουμε σε μία στρώση τα ζεματισμένα αμπελόφυλλα για το αρνί ρολό και ακουμπάμε πάνω το κρέας. Αλείφουμε με το λάδι και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. 
Πασπαλίζουμε σε όλη την επιφάνεια τα μυρωδικά, το σκόρδο και το τυρί.

Βήμα 4ο

Το τυλίγουμε σε ρολό, διπλώνοντας συγχρόνως και τα αμπελόφυλλα μαζί με το κρέας.

Βήμα 5ο

Λαδώνουμε καλά τα αμπελόφυλλα, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και τυλίγουμε σε ρολό στη λαδόκολλα. Διατηρούμε το τυλιγμένο ρολό στο ψυγείο για 1 ημέρα.

Βήμα 6ο

Πριν το ψήσουμε το αφήνουμε εκτός ψυγείου για 1 περίπου ώρα, μέχρι να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 180 °C, για 2 ώρες και 30΄.

Βήμα 7ο

Κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.

Καλή επιτυχία!

Συνταγή από Αργυρώ Μπαρμπαρίγου 

v