Τι θα χρειαστούμε
- 750 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο
- 2 ντομάτες
- 1 πιπεριά πράσινη
- 1 πιπεριά κόκκινη
- 1 κρεμμύδι ξερό μεγάλο
- Άνηθο, μαϊντανό, δυόσμο
- 1 πράσινο κρεμμυδάκι
- 1/2 φλιτζάνι ρύζι γλασσέ
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, λίγη ρίγανη
- 2 αυγά
- 1/2 ποτήρι γάλα
- 1/3 ποτήρι ελαιόλαδο
- 1/2 ποτήρι ηλιέλαιο
- 1/3 ποτήρι λευκό κρασί
- 6 φύλλα για πίτα (χωριάτικο)
Τι πρέπει να κάνουμε
Bήμα 1ο
Aρχικά, τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μαζί με τον κιμά στο τηγάνι και έπειτα σβήνουμε με το κρασί. Αλέθουμε στο μούλτι τις πιπεριές και τις ντομάτες και τις ρίχνουμε στον κιμά και προσθέτουμε άνηθο, μαϊντανό, δυόσμο, το πράσινο κρεμμυδάκι, το αλάτι και τη ρίγανη. Πλένουμε καλά το ρύζι και το ρίχνουμε και αυτό. Τέλος, ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά.
Βήμα 2ο
Αφήνουμε τον κιμά να βράσει για 15 λεπτά μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά του και στη συνέχεια τον αφήνουμε να κρυώσει για άλλα 15’ περίπου.
Βήμα 3ο
Αφού αλείψουμε ένα ταψί με ηλιέλαιο, τοποθετούμε τα 3 φύλλα στο ταψί και
τα αλείφουμε ενδιάμεσα με το ηλιέλαιο. Ρίχνουμε τον κιμά στα φύλλα και στρώνουμε τα υπόλοιπα 3 φύλλα. Χτυπάμε τα αυγά, βάζουμε το γάλα και αλείφουμε την πίτα από πάνω.
Βήμα 4ο
Κόβουμε την πίτα σε τετράγωνα και ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
Πηγή: cookpad.com