Τι χρειαζόμαστε
Για το κέικ:
- 160 γραμμάρια βούτυρο ανάλατο (σε θερμοκρασία δωματίου)
- 200 γραμμάρια μαλυρη σοκολάτα 75%
- 6 μεγάλα αυγά (κρόκους και ασπράδια χωριστά)
- 150ml γάλα ελαφρύ
- 150 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 κουταλιά της σούπας σκόνη κακάο
- 1 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Για την επικάλυψη:
- 250 γραμμάρια τυρί κρέμα μασκαρπόνε
- 200 γραμμάρια γιαούρτι 2%
- Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
- 1 κουταλιά της σούπας μέλι
- 1 πορτοκάλι
Τι κάνουμε
Βήμα 1ο
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς και στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα στρογγυλό ταψάκι.
Σ’ ένα τηγάνι, ζεσταίνουμε το βούτυρο με τη μαύρη σοκολάτα. Μόλις λιώσουν και αναμιχθούν, ρίχνουμε το μείγμα σ’ ένα μεγάλο μπολ και περιμένουμε 5 λεπτά να κρυώσει. Κατόπιν, ρίχνουμε μέσα τους κρόκους και χτυπάμε ελαφρά με ηλεκτρικό μίξερ χειρός, ενώ ταυτόχρονα προσθέτουμε λίγο λίγο το γάλα, ώσπου να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα για κέικ.
Βήμα 2ο
Σ’ ένα άλλο μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ και το ξύσμα από 1 πορτοκάλι. Σ’ ένα τρίτο μπολ, ρίχνουμε τα ασπράδια και χτυπάμε ελαφρά για 2 λεπτά (να γίνει μια χαλαρή μαρέγκα).
Με μια κουτάλα, προσθέτουμε σιγά σιγά τη μαρέγκα στο μείγμα για κέικ, έτσι ώστε να την ενσωματώνουμε στη ζύμη μας. Κάνουμε το ίδιο με το ξηρό μείγμα (αλεύρι κλπ.).
Βήμα 3ο
Ρίχνουμε το μείγμα για κέικ στο ταψάκι μας και ψήνουμε για 15-20 λεπτά στο μεσαίο ράφι, ώσπου να φουσκώσει. Μόλις το βγάλουμε, το τοποθετούμε σε μια σχάρα και αφήνουμε να κρυώσει.
Βήμα 4ο
Στο μεταξύ, κάνουμε την επικάλυψη. Σ’ ένα μπολ, ρίχνουμε το μασκαρπόνε και το χτυπάμε με μια ξύλινη κουτάλα να αφρατέψει. Προσθέτουμε το γιαούρτι, το μέλι και ξύσμα από 2 πορτοκάλια και ανακατεύουμε καλά.
Ξεφλουδίζουμε 1 πορτοκάλι και κόβουμε στα δύο και μετά σε λεπτές φέτες για τη διακόσμηση.
Βήμα 5ο
Μόλις κρυώσει το κέικ μας, απλώνουμε την επικάλυψη σε όλη την επιφάνεια, διακοσμούμε με φέτες πορτοκαλιού και σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία!