Κινόα με γαρίδες και βατόμουρα
Τι θα χρειαστείτε
- 1/3 φλιτζάνι φρέσκο βασιλικό
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 3 κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού
- 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- Aλατοπίπερο
- 1/2 φλιτζάνι κινόα
- 1 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου
- 1 πράσινο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
- 10 γαρίδες καθαρισμένες και βρασμένες
- Μαρούλι
- 1 φλιτζάνι πεπόνι, κομμένο σε φέτες
- 1 φλιτζάνι βατόμουρα
- 2 ντομάτες, ψιλοκομμένες
- 1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο βότανα σχοινόπρασο και μαϊντανό
Τι πρέπει να κάνετε
Βήμα 1ο
Aρχικά, προετοιμάζουμε τη σάλτσα βασιλικού συνδυάζοντας τον βασιλικό, το σκόρδο, τον χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο. Βάζουμε όλα τα υλικά στο multi, αλατωπιπερώνουμε και τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Βήμα 2ο
Ξεπλένουμε πολύ καλά την κινόα με κρύο νερό και στη συνέχεια βράζουμε σε μέτρια με χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε τον ζωμό κοτόπουλου και μόλις βράσει βάζουμε επιπλέον το πράσινο κρεμμύδι και τη σάλτσα βασιλικού. Ανακατεύουμε πολύ καλά και αφήνουμε στην άκρη.
Βήμα 3ο
Στο μεταξύ, ρίχνουμε τις γαρίδες με 1 κουταλιά της σούπας σάλτσα βασιλικού σε ένα βαθύ τηγάνι και ζεσταίνουμε σε μέτρια-υψηλή φωτιά. Τις ψήνουμε για 2 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Βήμα 4ο
Προσθέτουμε το μαρούλι σε ένα μεγάλο μπολ και ρίχνουμε την υπόλοιπη σάλτσα. Βάζουμε την κινόα, τις γαρίδες, το πεπόνι, τα βατόμουρα και τις ντομάτες και για το σερβίρισμα προσθέτουμε τα βότανα.
Πηγή: iowagirleats.com
Καρπουζοσαλάτα με φέτα και μέντα
Τι θα χρειαστείτε
- 1 μικρό καρπούζι, κομμένο σε μικρές φέτες
- 1/4 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 πρέζα φρεσκοτριμμένου μαύρου πιπεριού
- 1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένα φύλλα μέντας
- 1 φλιτζάνι θρυμματισμένο τυρί φέτα
Τι πρέπει να κάνετε
Βήμα 1ο
Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το λάδι, τον χυμό λεμονιού, το αλάτι και το πιπέρι.
Βήμα 2ο
Ρίχνουμε το dressing πάνω από το παγωμένα κομμάτια καρπουζιού μαζί μετα φύλλα μέντας. Πασπαλίζουμε τη θρυμματισμένη φέτα και σερβίρουμε αμέσως.
Πηγή: daringgourmet.com
Σαλάτα με κοτόπουλο, φράουλες και αβοκάντο
Τι θα χρειαστείτε
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 450 γραμμάρια στήθο κοτόπουλο
- ¼ του φλιτζανιού καστανή ζάχαρη
- ¼ του φλιτζανιού ξίδι μπαλσάμικο
- 1 κουταλιά της σούπας Dijon μουστάρδα
- ½ φλιτζάνι νερό
- 7 φλιτζάνια baby σπανάκι
- 2 φλιτζάνια φράουλες, κομμένες στη μέση
- 1 αβοκάντο, κομμενο σε φέτες
- 1 κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε ροδέλες
- ½ φλιτζάνι φιστίκια (προαιρετικά)
- 1 κουτάλακι του γλυκού αποξηραμένο θυμάρι
Τι πρέπει να κάνετε
Βήμα 1ο
Αλατωπιπερώνουμε τα στήθη κοτόπουλου και τα τηγανίζουμε για 6 λεπτά σε μέτρια φωτιά, από την κάθε πλευρά. Στο μεταξύ, ανακατεύουμε σ’ ένα μπολ τη ζάχαρη, το μπαλσάμικο και το νερό. Έπειτα, το προσθέτουμε στο κοτόπουλο και αφήνουμε να περάσουν 4 λεπτάκια ακόμη.
Βήμα 2ο
Σ’ ένα ποτήρι ανακατεύουμε τη μουστάρδι με το θυμάρι. Στη σαλατιέρα μας τοποθετούμε πρώτα τη ρόκα, στη συνέχεια τις φράουλες και το αβοκάντο και τέλος, το κρεμμύδι. Κόβουμε σε φέτες το κοτόπουλο και το βάζουμε από πάνω.
Βήμα 3ο
Πασπαλίζουμε με τα φυστίκια και ρίχνουμε το dressing μουστάρδας.
Πηγή: recipegirl.com
Πατζαροσαλάτα με φέτα και raspberries
Τι θα χρειαστείτε
- 2-3 βρασμένα πατζάρια μεσαίου μεγέθους
- 125 γραμμάρια τυρί φέτα
- 10 raspberries
- 8-10 φύλλα μέντας
- 1 κουταλιά της σούπας ξύδι μπαλσάμικο
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- Φρεσκοτριμμένο αλάτι και πιπέρι
Τι πρέπει να κάνετε
Βήμα 1ο
Κόβουμε σε κύβους τα πατζάρια και τα τοποθετούμε σ' ένα μπολ μαζί με το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε τα raspberries και έπειτα τη φέτα, αφού την έχουμε κόψει και αυτή σε κύβους.
Βήμα 2ο
Ψιλοκόβουμε τα φύλλα μέντας και τα προσθέτουμε στο μπολ μαζί με το μπαλσάμικο και το αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε πολύ καλά και σερβίρουμε, αν θέλουμε με chives.
Πηγή: homesweetsweden.com