Πώς να φτιάξετε ζουμερό κοντοσούβλι στη λαδόκολλα

Πώς να φτιάξετε ζουμερό κοντοσούβλι στη λαδόκολλα

Για τους καλοφαγάδες κρεατοφάγους, το κοντοσούβλι είναι το «ιερό δισκοπότηρο». Είναι από τα πιο ωραία φαγητά και δεν είναι καθόλου περίεργο που εξαντλείται γρήγορα στις περισσότερες ταβέρνες. Δεν υπάρχει όμως λόγος να απογοητευόμαστε, καθώς αυτή η συνταγή για ζουμερό κοντοσούβλι στην λαδόκολλα θα σας... τρελάνει.

Τι θα χρειαστείτε

  • 1 κιλό χοιρινό (λαιμός χωρίς κόκαλα)
  • 2 πιπεριές (πράσινη και κόκκινη)
  • 2 λεμόνια
  • 2 κρεμμύδια
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κουταλιά της σούπας πάπρικα
  • 2 κουταλιές της σούπας λευκό ξίδι
  • Αλάτι 
  • Πιπέρι
  • Μισή κούπα ελαιόλαδο

Τι πρέπει να κάνετε

Βήμα 1ο

Κόβουμε το χοιρινό σε κύβους και τα βάζουμε σ' ένα μεγάλο μπολ. Στη συνέχεια, προσθέτουμε την πάπρικα, λίγο ελαιόλαδο, το ξίδι, και το σκόρδο. Ανακατεύουμε πολύ καλά με τα χέρια έτσι ώστε το κρέας μας να μαριναριστεί απ' όλες τις πλευρές. Σκεπάζουμε, το μπολ με μια μεβράνη και το αφήνουμε για περίπου 40 λεπτά.

Βήμα 2ο

Έπειτα, αφαιρούμε τα κομμάτια χοιρινού από την μαρινάδα και τα περνάμε σε καλαμάκια βάζοντας εναλλάξ πιπεριές ανάμεσα στο κοντοσούβλι. Αλατοπιπερώνουμε και τα βάζουμε στην λαδόκολλα και στην άκρη του ταψιού τοποθετούμε φέτες λεμονιού και τα κομμένα σε ροδέλες κρεμμύδια.

Βήμα 3ο

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C στον αέρα για 1,5 - 2 ώρες. Σερβίρουμε με πατάτες ή με κομμένα λαχανικά.

Πηγή: cookpad.com

v