Τι θα χρειαστούμε
- 2 κιλά αρνί κομμένο σε μικρά κομμάτια (αν προτιμάτε χρησιμοποιήστε μοσχάρι)
- 2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 -2 γαρίφαλα
- 1-2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο
- 1⁄3 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές μαϊντανό
- 250 γραμμάρια ντομάτα, λιωμένη
- 1⁄2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
- 1⁄2 φλιτζάνι λευκό κρασί
- 1⁄4 - 1⁄2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα (προσωπική προτίμηση)
- 1⁄2 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη (η μεσογειακή είναι καλύτερη)
- 1 φύλλο δάφνης
Τι πρέπει να κάνουμε
Βήμα 1ο
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια μεσαίου μεγέθους κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρέας μέχρι να ροδίσει. Μολις ροδίσει, το αφαιρούμε από την κατσαρόλα για να μη μαυρίσει.
Βήμα 2ο
Προσθέτουμε στο λάδι τα κρεμμύδια και το σκόρδο και σοτάρουμε για περίπου 6-7 λεπτά, μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα.
Βήμα 3ο
Ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα το σοταρισμένο κρέας και προσθέτουμε τις ντομάτες, τη ζάχαρη, το κρασί, τον μαϊντανό, την κανέλα, τη ρίγανη, τη δάφνη και τα γαρίφαλα. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για περίπου 1,2 με 2 ώρες, μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να γίνει τρυφερό. Αν χρειάζεται, προσθέσετε λίγο ζεστό νερό.
Βήμα 4ο
Το φαγητό μας πρέπει να μείνει με μια παχιά, πλούσια σάλτσα, στην οποία τα κρεμμύδια έχουν λιώσει και το κρέας να «λιώνει». Σερβίρουμε με ρύζι, μακαρόνια, πουρέ, χυλοπίτες, τηγανιτές πατάτες ή ό,τι άλλο τραβάει η όρεξή σας.
Καλή επιτυχία!
Πηγή: food.com