Ο 8χρονος γιος μου δέχεται bullying παρόλο που έχει ενημερωθεί το σχολείο. Τι να κάνω;

Ο 8χρονος γιος μου δέχεται bullying παρόλο που έχει ενημερωθεί το σχολείο. Τι να κάνω;
Η παρακάτω απάντηση δεν προέρχεται από κάποιο αυτόματο πρόγραμμα, ούτε από ένα ανώνυμο συντάκτη. Είναι από ένα πραγματικό γονιό, σαν εσένα, με ένα πραγματικό προβληματισμό, όπως οι δικοί σου. Στο «Όσα οι γονείς ρωτούν», η ψυχολόγος Ρομίνα Σαλούστρου απαντά σε αυτά τα προβλήματα, έγκυρα και με ευαισθησία. Αγόρασε τώρα το βιβλίο εδώ. Γιατί γονιός δε γεννιέσαι, γίνεσαι!
Ερώτηση:
Ο 8χρονος γιος μου δέχεται bullying επανειλημμένως από 3-4 συμμαθητές του. Ενημερώθηκε η διευθύντρια και η δασκάλα του και μετά από σύσταση, το πρόβλημα κάπως μειώθηκε, αλλά δεν λύθηκε... Συνεχίζεται! Πώς να το χειριστώ από δω και πέρα;
Απάντηση:

Αγαπητή αναγνώστρια,

Ο σχολικός εκφοβισμός είναι ένα πολύ σημαντικό θέμα το οποίο αφορά ολόκληρη τη σχολική κοινότητα. Τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τις οικογένειές τους. Χρειάζεται μια πολύπλευρη φροντίδα, ώστε τα όποια προβλήματα να προχωρούν και να λύνονται. 

Κάνατε πολύ καλά για αρχή που επικοινωνήσατε με τους εκπαιδευτικούς. Πέραν από την αρχική σας επικοινωνία είναι σημαντικό να θέσετε τις βάσεις μιας σταθερής συνεργασίας, παρά μιας μεμονωμένης πληροφόρησης. Τα παιδιά είναι τόσο ζωντανά, οι σχέσεις τους τόσο σημαντικές και τόσο έντονες. Όλα τα ζητήματα που προκύπτουν στις σχέσεις τους είναι σε εξελικτική τροχιά κι έτσι χρειάζονται διαρκώς φροντίδα.

Πέραν από την καλή συνεργασία σας με το σχολικό πλαίσιο, έχετε επίσης να φροντίσετε το οικογενειακό σας πλαίσιο. Να ενδυναμώνετε τις σχέσεις σας, την επικοινωνία σας και την εμπιστοσύνη ο ένας προς τον άλλο ώστε να υπάρχει αυτό το ωραίο κλίμα ασφάλειας μεταξύ σας που μπορεί να χωρέσει κάθε είδους προβληματισμός και δυσκολία αλλά και κάθε προχώρημα, κάθε κατάκτηση!

Βεβαίως, εάν χρειάζεστε τη συμβολή ενός ειδικού, θα μπορούσατε να κερδίσετε πολλά από μια συνεργασία. Και ο γιος σας στο πώς να σχετίζεται καλά με τους φίλους του, χωρίς να φοβάται αλλά να χαίρεται τους ανθρώπους, και εσείς ως γονείς πώς να πλαισιώσετε τρυφερά όλη αυτήν την προσπάθεια λειτουργώντας πάντα προς τον πρώτιστο στόχο σας, τις ανθρώπινες σχέσεις!

 Σας ευχαριστώ.

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.    

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

 

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v