Είμαι 15 χρονών και ενώ έχω όλα τα συμπτώματα, δεν έχω αδιαθετήσει ακόμα να ανησυχήσω

Είμαι 15 χρονών και ενώ έχω όλα τα συμπτώματα, δεν έχω αδιαθετήσει ακόμα να ανησυχήσω

Ερώτηση:

 Είμαι 15 ετών και (πλέον) 3 μηνών, ύψους 1.81 και μάζας 63 κιλών και δεν μου έχει έρθει η πρώτη περίοδος ακόμη. Σύμφωνα με την μαμά μου, της είχε έρθει το καλοκαίρι 3ης Γυμνασίου με 1η λυκείου, αλλά οι υπόλοιποι λένε ότι ήταν λίγο μεγαλύτερη (κάνεις δεν θυμάται ακριβώς). Δεν ξέρω αν πρέπει να αγχώνομαι. Γενικά, έχω όλα τα συμπτώματα ότι έχω μπει στην εφηβεία, πάνω από 2 χρόνια (τέλη δημοτικού ήδη είχα τριχοφυΐα). Τα τελευταία 2 χρόνια έχω εκκρίσεις και εδώ και 3 χρόνια, από τότε που αναπτύχθηκε ελάχιστα το στήθος μου, έχει μείνει έτσι, ελάχιστο. 

Απάντηση:

Η κανονική περίοδος έρχεται κάθε 23 έως 35 μέρες. ο λόγος που το έχετε αυτό δεν το ξέρω ούτε μπορώ να το ξέρω με δυο λέξεις που μου γράφετε. Σίγουρα χρειάζεται ένα αναλυτικό υπερηχογράφημα μήτρας ωοθηκών και έναν ορμονικό έλεγχο για να δείτε τι γίνεται.

*O Δρ. Θεοδόσης Αρκουλής είναι Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, Ειδικός στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση, Επικεφαλής του Κέντρου Εξωσωματικής Γονιμοποίησης Πειραιά «Μίτωση».

 

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v