Η φετινή εκδήλωση έλαβε χώρα στο Άμπου Ντάμπι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και οι συμμετοχές έφτασαν τις 55 ομάδες από 24 χώρες, περισσότερες από κάθε άλλη χρονιά. Οι ταλαντούχοι μαθητές του 1ου Γενικού Λυκείου Πανοράματος Θεσσαλονίκης και των Εκπαιδευτηρίων Αντωνόπουλου «Εκπαιδευτική Αναγέννηση» (από την Αττική) παρουσίασαν το πιο γρήγορο μονοθέσιο αυτοκίνητο απ’ όλους κι έτσι κατέλαβαν την πρώτη θέση στη σχετική κατηγορία.
Οι «Arrow Racers» ήταν υποψήφιοι και για το Βραβείο Καινοτομίας, ενώ, στη συνολική κατάταξη κατέκτησαν τη 10η θέση.
Το βραβείο απένειμε στα παιδιά ο άλλοτε Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Formula 1, Nico Rosberg και η απονομή έγινε στην πίστα της Formula 1 κάτω από τον επιβλητικό Πύργο Shams Tower.
Ο Εθνικός Συντονιστής του STEM Προγράμματος F1 in Schools σε Ελλάδα και Κύπρο, κύριος Δημήτρης Πολυματίδης, δήλωσε για τη μεγάλη επιτυχία της Ομάδας Arrow Racers: «Είναι εντυπωσιακό μια ομάδα μαθητών από την Ελλάδα να κερδίζει το Βραβείο του Γρηγορότερου Αυτοκινήτου (Fastest Car Award) στους Παγκόσμιους Τελικούς F1 in Schools 2019 και να τους το απονέμει ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής Nico Rosberg μπροστά σε πολλούς επισήμους, μηχανικούς, οδηγούς και VIP προσκεκλημένους από τη Formula 1.»
Η βασική ομάδα αποτελείται από τους Χρήστο Αντωνόπουλο, Ηλία Ευσταθίου, Συμεών Ευσταθίου, Αντώνη Ιωάννου-Σκέντερ, Δημήτρη Καλπακίδη και Αποστόλη Κανέλλη. Υποστηρικτικά μέλη είναι οι Θανάσης Ζαχαρόπουλος, Αλέξανδρος Κοντοκωστόπουλος, Βασίλης Κυριάκογλου, Μυρσίνη Μακρή, Άγγελος Μετρίδης, Χρήστος Παπαδημητρίου, Βασίλης Τσάδαρης, Βάγια Χατζησυμεών. Τους μαθητές προετοίμασαν οι καθηγητές Δημήτρης Μωραΐτης, Γιάννης Τούντας και Χρήστος Ιεροδιακόνου, οι μέντορες Χάρης Κάλφας, Αλέξανδρος Λέσσης, καθώς και ο απόφοιτος και επιστημονικός συνεργάτης των Εκπαιδευτηρίων Αντωνόπουλου «Εκπαιδευτική Αναγέννηση» Στέλιος Αγορόπουλος.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του θεσμού, «το 80% των μαθητών που συμμετέχουν στο F1 in Schools πιστεύουν ότι τους βοηθά να αναπτύσσουν ικανότητες επικοινωνίας, να συνεργάζονται και να λειτουργούν ως ομάδα, ενώ το 66% σκέφτονται να ακολουθήσουν επαγγελματική καριέρα στον χώρο των Τεχνολογιών, των Επιστημών ή να γίνουν Μηχανικοί. Επίσης, το 35% των συμμετεχόντων είναι μαθήτριες.»
Εμείς λέμε σε όλους όσους συμμετείχαν ένα μεγάλο «μπράβο!» κι ελπίζουμε στο μέλλον αυτά τα παιδιά να διακριθούν σε παγκόσμιο επίπεδο και ως επαγγελματίες.
Πηγή: www.lifo.gr