Η ομάδα αποτελείται από ψυχολόγους, θέατροπαιδαγωγούς και δικηγόρους, που όλοι μαζί συντονίζουν και παρουσιάζουν 3 κύκλους συναντήσεων σε Σχολεία, Δήμους αλλά και σε μεμονωμένες εκδηλώσεις.
Στον 1ο και 2ο κύκλο πραγματοποιούνται ομιλίες για ενήλικες με θέμα την «Διαπαιδαγώγηση και Διαχείριση της Σεξουαλικότητας του Παιδιού» όπως επίσης το θέμα με τίτλο «Άγγιγμα – Όρια και Προστασία».
Στον 3ο κύκλο πραγματοποιούνται Βιωματικά εργαστήρια, για παιδιά 4 εως 12 χρόνων, χωρισμένα ανά ηλικιακές ομάδες, με θέμα «Συναισθήματα, Σώμα και Προστασία».
Το θεατροπαιδαγωγικο μέρος του προγράμματος
«Αυτή θα είναι η παρέα μας στο θεατροπαιδαγωγικο μέρος του προγράμματος "Άγγιγμα και Όρια" που θα αφορά παιδιά 4 έως 9 χρόνων! Θα μας βοηθήσουν να αναγνωρίζουμε τα Συναισθήματα μας, να μαθουμε το Σώμα μας και πως να το Προστατευτουμε!
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε μέσω της σελίδας ή στέλνοντας mail στο [email protected]» γράφουν στη σελίδα τους στο Facebook.
Η Σεξουαλική Κακοποίηση δεν γίνεται τυχαία κι εν βρασμώ
«Η Σεξουαλική Κακοποίηση δεν γίνεται ποτέ τυχαία και εν βρασμώ. Από την πλευρά του παιδεραστή προυπάρχει:
-Αποδοχή παιδοφιλικών τάσεων.
-Δημιουργία στενής σχέσης με το παιδί-θύμα.
-Υπερνίκηση εσωτερικών αναστολών (φοβίες, ανησυχίες, λογική).
-Υπερνίκηση εξωτερικών αναστολών (νόμοι, κοινωνική κατακραυγή)».
Τα χαρακτηριστικά αυτού που κακοποιεί σεξουαλικά ένα παιδί
«Άνθρωποι που μπορούν να κακοποιήσουν σεξουαλικά ένα παιδί, έχουν κοινωνική ζωή παρόμοια με την δική μας. Έχουν σταθερή δουλειά, φίλους, οικογένεια, σχέση, είναι παντρεμένοι με παιδιά ή χωρίς. Κάποια όμως στοιχεία του χαρακτήρα τους, μας δίνουν μικρά σημάδια ότι κάτι δεν πάει καλά. Συνήθως αυτά τα χαρακτηριστικά τα καταλαβαίνουμε με την δεύτερη ή και με την τρίτη ματιά. Όταν δηλαδή απομακρύνουμε το συναίσθημα μας, δεν σκεφτούμε την κοινωνική εικόνα που έχει αυτός ο άνθρωπος και δούμε τα γεγονότα λίγο πιο ωμά.»
Σεξουαλική διαπαιδαγώγηση
«Τα παιδιά από τη βρεφική τους ηλικία έχουν την ανάγκη να εξερευνήσουν τον κόσμο γύρω τους καθώς και να ανακαλύψουν τον εαυτό τους. Πειραματίζονται, αναρωτιούνται και αυτό είναι υγιές. Αυτό το ενδιαφέρον δεν σημαίνει συνειδητή αφύπνιση της σεξουαλικότητας!!».
Πηγή: Άγγιγμα και Όρια