Τι θα χρειαστείτε
5 αβγά μεγάλα
6 φέτες ψωμί
βούτυρο για τηγάνισμα
1 ροδάκινο
4-5 φράουλες
1 ακτινίδιο
1 μπανάνα
80 γραμμάρια τυρί κρέμα
3 κουταλιές της σούπας μερέντα
2 κουταλιές της σούπας γεμάτες ζάχαρη άχνη
Τι πρέπει να κάνετε
Βήμα 1ο
Ξεκινήστε παρασκευάζοντας τις αυγοφέτες. Σ' ένα ρηχό πιάτο, αφού σπάσετε και χτυπήσετε τα αυγά, προσθέστε μια σταγόνα γάλα για να αφρατέψει το μείγμα.
Bήμα 2ο
Βουτάτε μία-μία τις φέτες του τοστ στο μείγμα με τα αυγά και στην συνέχεια τηγανίζετε σε βουτυρωμένο τηγάνι για 2-3 λεπτά από κάθε μεριά.
Βήμα 3ο
Σ'ένα μικρό μπολ βάζετε το τυρί κρέμα και ανακατεύετε με 2 κουταλιές ζάχαρη άχνη, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Βήμα 4ο
Κόψτε τα φρούτα σε μεσαίου μεγέθους κομμάτια.
Ένας έξυπνος τρόπος να σερβίρετε τις αυγοφέτες είναι με την μορφή club sandwich! Δείτε πώς:
Βήμα 5ο
Αφού έχουν κρυώσει οι αυγοφέτες, πάνω σε μία φέτα αλείφετε το μείγμα τυριού και μετά προσθέτετε τις φέτες από το ροδάκινο.
Βήμα 6ο
Στην επόμενη φέτα ψωμιού αλέιφετε με την κρέμα τυριού και τις δύο πλευρές του ψωμιού και το τοποθετείτε πάνω από τα ροδάκινα. Στην συνέχεια προσθέτετε τις φράουλες και το ακτινίδιο.
Βήμα 7ο
Στην επόμενη φέτα του τοστ βάζετε το τυρί κρέμα μόνο από την μια πλευρά και έπειτα, κλείνετε το club. Το κόβετε σε 4 τριγωνάκια, πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη και σερβίρετε!
Έξυπνα tips
To ίδιο ακριβώς μπορείτε να κάνετε με μπανάνες, μερέντα και φράουλες ή άλλα φρούτα της επιλογής σας.
Το στήσιμο πρέπει να ξεκινήσει μόλις κρυώσουν οι αυγοφέτες.
Καλή απόλαυση!
Σας φάνηκε... νόστιμο; Μπορείτε να βρείτε περισσότερες συνταγές στο site της Μαριαλένας Τερζή, greekmamachef.gr!