Η... καρπουζόπιτα και 3 ακόμη τρόποι να απολαύσουμε το απόλυτο καλοκαιρινό φρούτο

Η... καρπουζόπιτα και 3 ακόμη τρόποι να απολαύσουμε το απόλυτο καλοκαιρινό φρούτο

Καλοκαίρι σημαίνει ήλιος, θάλασσα και φυσικά…καρπούζι. Είναι το απόλυτο καλοκαιρινό φρούτο το οποίο δροσίζει και νοστιμεύει τις ημέρες μας. Δείτε πώς θα το απολαύσετε με αυτές τις 4 μοναδικές συνταγές.

Καρπουζόπιτα από την Μήλο

Φωτογραφία: pandespani.com

Τι θα χρειαστείτε

500 γραμμάρια καρπούζι

110 γραμμάρια αλεύρι

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

2 κουταλιές της σούπας μέλι

2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

1 κουταλιά της σούπας σιμιγδάλι

Κανέλα

Σουσάμι

Τι πρέπει να κάνετε

  • Καθαρίστε το καρπούζι από την φλούδα και κόψτε σε κυβάκια. Αφού αφαιρέσετε τα κουκούτσια, σφίγγετε την καρπουζόψιχα πάνω από ένα σουρωτήρι και την τοποθετείτε σ’ ένα μπολ.
  • Προσθέτετε στο μπολ το αλεύρι, τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο και 1 κουταλιά μέλι και ανακατεύετε με απαλές κινήσεις.
  • Βάζετε σ’ ένα ταψί  λίγο ελαιόλαδο, το σουσάμι και λίγο σιμιγδάλι.  Προσθέτετε το μείγμα με την καρπουζόψιχα και βάζετε το υπόλοιπο σουσάμι και σιμιγδάλι.
  • Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου μία ώρα.
  • Πριν κρυώσει η καρπουζόπιτα, αλείψτε την επιφάνειά της με το υπόλοιπο μέλι. Σερβίρετε με παγωτό βανίλια και κομμάτια από καρπούζι.

Πηγή: coolartisan.gr

Καρπουζοσαλάτα με φακές

Τι θα χρειαστείτε

6 φλιτζάνια καρπούζι  κομμένο σε κύβους

1 ½ του φλιτζανιού μαγειρεμένες φακές

¼ του φλιτζανιού θρυμματισμένη φέτα

¼ του φλιτζανιού παρθένο ελαιόλαδο

2 κουταλιές της σούπας λευκό κρασί ή λευκό ξίδι

Φύλλα μέντας (προαιρετικά)

Τι πρέπει να κάνετε

  • Βάλτε σε μία σαλατιέρα τους κύβους καρπουζιού χωρίς τα κουκούτσια, τις φακές αφού έχουν κρυώσει και τη μισή φέτα. Αν θέλετε προσθέστε και τα φύλλα μέντας.
  • Σ’ ένα μπολ αναμειγνύετε το ελαιόλαδο, το κρασί ή το ξίδι και προσθέτετε αλατοπίπερο. Στην συνέχεια περιχύνετε με το μείγμα τη σαλάτα, ανακατεύοντας την.
  • Στο τέλος προσθέτετε την υπόλοιπη φέτα.

Πηγή: pulses.org

Παγωτό καρπούζι

Tι θα χρειαστείτε

2 φλιτζάνια καρπούζι κομμένο σε κύβους

2 φλιτζάνια γάλα ή ζαχαρούχο γάλα

2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

¼ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Τι πρέπει να κάνετε

  • Σ΄ ένα μπλέντερ βάζετε όλα τα υλικά και τα «χτυπάτε» μέχρι να ομογενοποιηθούν και να αποκτήσουν απαλή υφή, σαν κρέμα.
  • Βάζετε το μείγμα σε ένα ταψάκι και το τοποθετείτε στο ψυγείο να παγώσει για 3 ώρες.
  • Αφού περάσει το τρίωρο, βγάζετε το μείγμα από το ταψάκι και το χτυπάτε πάλι στο μπλέντερ. Το ξαναβάζετε στο ταψί και το βάζετε στο ψυγείο για άλλη μία ώρα.

Πηγή: delish.com

Smoothie με καρπούζι

Tι θα χρειαστείτε

2 φλιτζάνια καρπούζι κομμένο σε κύβους

1 φλιτζάνι νερό

1 κουταλιά της σούπας μέλι

Λίγα φύλλα μέντας ή βασιλικού (προαιρετικά)

Τι πρέπει να κάνετε

  • Σ’ ένα μπλέντερ βάλτε τα κομμάτια καρπουζιού και το νερό. Αφού τα «χτυπήσετε» προσθέστε το μέλι ή τα φύλλα μέντας και συνεχίστε το ανακάτεμα για 10 λεπτά ακόμη. Σερβίρετε παγωμένο.

Πηγή: pinchofyum.com

v