Tι θα χρειαστείτε
6 φέτες ψωμί του τοστ
1 στήθος κοτόπουλο ανοιγμένο
4 κουταλάκια του γλυκού τυρί κρέμα
4 φέτες μπέικον
2 φέτες κασέρι
1 ντομάτα κομμένη σε λεπτές ροδέλες
Μαρούλι
Μαγιονέζα
8 οδοντογλυφίδες
Τι πρέπει να κάνετε
Βήμα 1ο
Φρυγανίζετε τις φέτες ψωμιού και τις αφήνετε στην άκρη να κρυώσουν.
Βήμα 2ο
Καρυκεύετε το στήθος κοτόπουλο με μπαχαρικά όπως αλατοπίπερο και πάπρικα.
Βήμα 3ο
Σ΄ένα τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο τηγανίζετε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά το μπέικον. Μόλις ετοιμαστεί, το αφαιρείτε από το τηγάνι και το βάζετε σ' ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί για να «τραβήξει» το λάδι.
Στο ίδιο τηγάνι, ψήνετε το κοτόπουλο για 8 περίπου λεπτά από κάθε μεριά. Μόλις ετοιμαστεί, το κόβετε σε λεπτές φέτες.
Βήμα 4ο
Κόβετε την ντομάτα σε ροδέλες, απλώνετε τα υλικά μπροστά σας και αρχίζετε...την συναρμολόγηση.
Βήμα 5ο
Στο πρώτο ψωμάκι απλώνετε 1 κουταλάκι του γλυκού τυρί κρέμα. Πάνω από αυτό βάζετε λίγο κοτόπουλο. Στην συνέχεια, παίρνετε τη δεύτερη φέτα ψωμιού, την αλείφετε με μαγιονέζα και την τοποθετείτε με την μαγιονέζα πάνω από το κοτόπουλο.
Πάνω στο ίδιο ψωμί βάζετε κι άλλη μαγιονέζα. Αυτήν τη φορά προσθέτετε το κασέρι, το μαρούλι, την ντομάτα και το μπέικον.
Στην τρίτη φέτα ψωμιού, απλώνετε άλλο 1 κουταλάκι του γλυκού τυρί κρέμα και το τοποθετείτε προς τα κάτω, πάνω από το μπέικον.
Βήμα 6ο
Τοποθετείτε τις οδοντογλυφίδες πάνω στα ψωμάκια και κόβετε διαγώνια 2 φορές, σχηματίζοντας ένα Χ. Σερβίρετε με πατάτες ή και σκέτο!
Καλή απόλαυση!
Σας φάνηκε... νόστιμο; Μπορείτε να βρείτε περισσότερες συνταγές στο site της Μαριαλένας Τερζή, greekmamachef.gr!