Τι θα χρειαστείτε
500 γραμμάρια φασόλια μεγάλα
1 κούπα σπιτική κόκκινη σάλτσα
5 μεγάλα κρεμμύδια καθαρισμένα
3 καρότα
1 λουκάνικο
Σέλινο
1 μικρό ματσάκι μαϊντανό
Αλάτι και πιπέρι
Ρίγανη
Ελαιόλαδο
2 ντομάτες μεγάλες
Τι πρέπει να κάνετε
Βήμα 1ο
Βάζετε από το βράδυ τα φασόλια να φουσκώσουν σε 2 λίτρα κρύο νερό.
Βήμα 2ο
Την επόμενη μέρα, τα βράζετε στο ίδιο νερό, μαζί με αλάτι. Προσθέτετε τα καρότα κομμένα σε ροδέλες και μερικά κλωνάρια σέλινο και τα αφήνετε να μαγειρευτούν για 1-2 ώρες σε μέτρια φωτιά μεχρι να μαλακώσουν.
Βήμα 3ο
Σε μία άλλη κατσαρόλα, σοτάρετε τα κρεμμύδια («ψιλά» προς μέτρια κομμένα) και χαμηλώνετε την φωτιά μέχρι να μαραθούν και να ψηθούν. Προσθέτετε την σάλτσα ντομάτας και τα αφήνετε σε σιγανή φωτιά για περίπου μισή ώρα.
Βήμα 4ο
Κόβετε τις ντομάτες σε ροδέλες και ψιλοκόβετε τον μαϊντανό.
Βήμα 5ο
Έπειτα, τηγανίζετε το λουκάνικο σε 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και το αφήνετε για λίγο στην άκρη.
Βήμα 6ο
Στη συνέχεια, αρχίζετε να στήνετε το πιάτο. Σε ένα μεγάλο ταψί, βάζετε πρώτα τα φασόλια με όλο το ζουμί. Μετά, συνεχίζετε με το μείγμα κρεμμυδιών με τη ντομάτα.
Από πάνω προσθέτετε λίγη ρίγανη, τον μαϊντανό και αρκετό αλάτι.
Βήμα 7ο
Έπειτα βάζετε τα λουκάνικα (με ολο το ζουμί) και στη συνέχεια τις ροδέλες ντομάτας.
Βήμα 8ο
Ψηνετε για 30 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα.
Σερβίρετε και... απολαμβάνετε!
Σας φάνηκε... νόστιμο; Μπορείτε να βρείτε περισσότερες συνταγές στο site της Μαριαλένας Τερζή, greekmamachef.gr!