Τι θα χρειαστείτε
800 γραμμάρια καλαμπόκι
2 ντομάτες
½ κρεμμύδι κόκκινο
1 κόκκινη πιπεριά
1 πράσινη πιπεριά
1 αβοκάντο
Χυμό από 3 lime
1 πρέζα κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
Τι πρέπει να κάνετε
- Bράστε το καλαμπόκι για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Στην συνέχεια, τοποθετείστε το σ’ ένα μπολ και ρίξτε κρύο νερό μέχρι να κρυώσει.
- Βγάλτε τα καλαμπόκια και τοποθετείστε τα σε ένα διαφορετικό μπολ.
- Κόψτε τις ντομάτες, το κρεμμύδια και τις πιπεριές σε μικρά κομμάτια. Ξεφλουδίστε το αβοκάντο, αφαιρέστε το κουκούτσι και κόψτε το σε μικρά κομμάτια.
- Προσθέστε τα λαχανικά στο μπολ με το καλαμπόκι και περιχύστε τα με τον χυμό λεμονιού, τον κόλιανδρο και ελάχιστο αλατοπίπερο.
Πηγή: bbcgoodfood.com
Σαλάτα με καλαμάρι
Τι θα χρειαστείτε
500 γραμμάρια ροδέλες από καλαμάρι βρασμένο
1 κουταλιά της σούπας ξίδι
1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
1 κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1/3 φλιτζάνι ελιές, καθαρισμένες από κουκούτσια και κομμένες στα δύο
2 φλιτζάνια ντομάτες, κομμένες σε κύβους
2 σέλερι, ψιλοκομμένα
1 φλιτζάνι μαιντανό, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
¼ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
Τι πρέπει να κάνετε
- Σ' ένα μπολ βάζετε τον χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το ξίδι και το αλατοπίπερο. Προσθέτετε το κρεμμύδι και ανακατεύετε πολύ καλά.
- Σε μια σαλατίερα βάζετε το καλαμάρι, το σέλερι, τον μαιντανό και τις ελιές και ρίχνετε το μείγμα με το χυμό λεμονιού. Αφήνετε να περάσουν 15 λεπτά και σερβίρετε.
Πηγή: epicurious.com
Ζεστή σαλάτα με φασολάκια και γαρίδες
Φωτογραφία: akispetretzikis.com
Τι θα χρειαστείτε
1200 γραμμάρια φασολάκια πλατιά κατεψυγμένα
1 κιλό γαρίδες καθαρισμένες
3-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
20 γραμμάρια τζίντζερ
1 σκελίδα σκόρδο
50 γραμμάρια σόγια σος
Χυμό από 1 lime
1 κουταλιά της σούπας μέλι
1 τσίλι αποξηραμένη πιπεριά
2 κουταλιές της σούπας σησαμέλαιο
1 κουταλιά της σούπας σουσάμι
Τι πρέπει να κάνετε
- Τοποθετείτε τα φασολάκια σε μια κατσαρόλα και βράζετε για 15 περίπου λεπτά.
- Σ’ ένα βαθύ τηγάνι βάζετε τις γαρίδες, 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και το αλατοπίπερο. Τις σοτάρετε για 3 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα και τις μεταφέρετε σ’ ένα μπολ.
- Στο ίδιο τηγάνι προσθέτετε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και με την βοήθεια μιας τρυπητής κουτάλας, προσθέτετε τα φασολάκια και τα σοτάρετε για μερικά λεπτά.
- Προσθέτετε τριμμένο τζίντζερ και σκόρδο και σβήνετε με την σόγια, τον χυμό lime, το μέλι, τις γαρίδες, λίγο αλατοπίπερο και την τσίλι πιπεριά. Ανακατεύετε πολύ καλά.
- Όταν αφαιρέσετε την σαλάτα από την φωτιά, προσθέτετε το σησαμέλαιο και το σουσάμι. Ανακατεύετε μία τελευταία φορά.
- Σερβίρετε με έξτρα σουσάμι.
Πηγή: akispetretzikis.com
Παντζαροσαλάτα με μήλο
Τι θα χρειαστείτε
1 πατζάρι
1 μήλο
2 καρότα
1 κουταλάκι του γλυκού χυμό από lime
1/4 κουταλάκι του γλυκού κύμινο σε σκόνη
1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
2 πρέζες αλάτι
Τι πρέπει να κάνετε
- Κόψτε το μήλο σε κύβους. Ξεφλουδίστε το πατζάρι και τα καρότα, κόψτε τα σε κομμάτια και τοποθετήστε τα σε ένα μπολ.
- Προσθέτετε το κύμινο, το αλατοπίπερο και τον χυμό από lime. Ανακατέψτε όλα τα υλικά και σερβίρετε.
Πηγή: timesofindia.com