Πιτσάκια-χριστουγεννιάτικες μπότες
Τι θα χρειαστείτε (υλικά για 12 πιτσάκια)
1 συσκευασία έτοιμη ζύμη για πίτσα
¼ φλιτζανιού σος για πίτσα ή σάλτσα τομάτας που θα φτιάξετε εσείς
¼ φλιτζάνι τριμμένη μοτσαρέλα
2 κουταλιές της σούπας φύλλα βασιλικού
Τι πρέπει να κάνετε
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς, απλώστε τη ζύμη σε μια επιφάνεια και σχηματίστε 12 χριστουγεννιάτικες μπότες με τα ειδικά κουπ πατ. Μεταφέρετε τις μπότες σε ένα ταψί με ανιτκολλητικό χαρτί και αφήστε τις να ψηθούν για 8 λεπτά.
Αφού τις βγάλετε απ’ τον φούρνο, απλώστε τη σος και στο πάνω μέρος της κάθε μπότας βάλτε την τριμμένη μοτσαρέλα. Ξαναβάλτε τις στον φούρνο για ακόμα 4-6 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί. Γαρνίρετε με τα φύλλα βασιλικού και μετά σερβίρετε.
Πηγή: pillsbury.com
Χριστουγεννιάτικα καναπεδάκια
Τι θα χρειαστείτε
Ψωμί για τοστ
Οποιοδήποτε τυρί κρέμα της επιλογής σας
Αγγουράκι κομμένο σε λωρίδες
Πράσο κομμένο σε πολύ μικρά κομματάκια
Τι πρέπει να κάνετε
Για κάθε σάντουιτς, θα πρέπει να ψήσετε ελαφρά δύο φέτες ψωμί του τοστ. Στη συνέχεια, κόψτε την πρώτη φέτα σε σχήμα αστεριού, απλώστε το τυρί στο κέντρο της και προσθέστε τα αγγουράκια. Έπειτα, κάντε το ίδιο ακριβώς με τη φέτα που θα μπει από πάνω αλλά κόψτε ένα ακόμη μικρότερο αστέρι στο κέντρο της, έτσι ώστε να φαίνεται η γέμιση του τοστ αφού το σκεπάσετε. αν δεν το 'χετε με το κόψιμο, τα χριστουγεννιάτικα κουπ- πατ με σχήμα αστεριού θα σας βοηθήσουν. Το ίδιο ακριβώς θα κάνετε και για τα καναπεδάκια που θα βάλετε πράσο.
Είναι αυτονόητο ότι μπορείτε να αυτοσχεδιάσετε και να προσθέσετε τα υλικά της αρεσκείας σας. Ενδεικτικά, τα καρότα, οι πιπεριές και ο σολωμός είναι πολύ καλές επιλογές.
Πηγή: intheplayroom.co.uk
Χρωματιστές τυρομπουκίτσες
Τι θα χρειαστείτε (υλικά για 12-15 μπουκίτσες)
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
230 γραμμάρια τυρί κρέμα
2 κουταλάκια του γλυκού χυμό λεμονιού
1/8 κουταλάκι του γλυκού Worcestershire σος
1/8 κουταλάκι του γλυκού καυτερή σος
Λίγο πιπέρι
¼ φλιτζανιού τριμμένο τυρί τσένταρ
Για το γαρνίρισμα
1/3 φλιτζανιού αποξηραμένα κράνμπερις
1/3 φλιτζανιού ξηροί καρποί (αμύγδαλα, καρύδια, φουντούκια)
1/3 φλιτζανιού ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι ή βασιλικό
12-15 στικ πρέτζελ (προαιρετικά)
Τι πρέπει να κάνετε
Σε ένα μπολ, αναμίξτε το βούτυρο, το τυρί κρέμα, τον χυμό λεμονιού, τις δύο σος και το πιπέρι. Χτυπήστε τα με το πιρούνι ή με το μίξερ χειρός μέχρι να ανακατευτούν καλά. Στο τέλος, προσθέστε και το τσένταρ.
Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι, χωρίστε το μίγμα σε 12-15 μπαλάκια και αφού τελειώσετε, αφήστε τα στο ψυγείο για 30 λεπτά ή και περισσότερο αν τα θέλετε πιο σφιχτά. Πριν τα σερβίρετε, γαρνίρετε με τα κράνμπερις, το βασιλικό ή το κρεμμύδι και τους ξηρούς καρπούς. Στο τέλος, βάλτε πάνω τους ένα στικ πρέτζελ ή μια οδοντογλυφίδα και σερβίρετε αμέσως.
Πηγή: tastesbetterfromscratch.com
Σπανακόπιτα δεντράκι
Τι θα χρειαστείτε
2 φύλλα για πίτσα
340 γραμμάρια φύλλα σπανάκι (που θα πρέπει να έχει αποψυχθεί αν είναι κατεψυγμένο)
170 γραμμάρια τυρί κρέμα
2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
¼ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
¼ κουταλάκι του γλυκού τσίλι ή πάπρικα (προαιρετικά)
1 φλιτζάνι μοτσαρέλα ή τσένταρ
½ φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
¼ κουταλάκι του γλυκού κρεμμύδι σε σκόνη (προαιρετικά)
Τι πρέπει να κάνετε
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και ανακατέψτε σε ένα μπολ το σπανάκι και το τυρί κρέμα. Στη συνέχεια, προσθέστε το σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι, το κρεμμύδι σε σκόνη και το τσίλι ή την πάπρικα και ανακατέψτε καλά.
Για να δώσετε στην πίτα το σχήμα του δέντρου, κόψτε το ένα φύλλο σε τριγωνικό σχήμα και μετά απλώστε πάνω το μίγμα με το σπανάκι και το τσένταρ. Καλύψτε την πίτα με ένα ακόμη φύλλο σε σχήμα αστεριού, χαράξτε το με έναν κόφτη και κάντε μικρά ρολάκια για να σχηματίσετε τα κλαδιά του δέντρου.
Αν μπερδευτήκατε, στο παρακάτω βίντεο θα δείτε ακριβώς τον τρόπο:
Αφήστε το δέντρο να ψηθεί για 20-25 λεπτά σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και τέλος, λιώστε το βούτυρο και πασπαλίστε το από πάνω με μια σπάτουλα.
Πηγή: itsalwaysautumn.com