Τι θα χρειαστείτε (υλικά για 4 πίτες τορτίγια)
8 πίτες τορτίγια
Αλάτι και πιπέρι
3 φιλέτα μπακαλιάρου
¼ φλιτζάνι σος, sour cream, μαγιονέζα ή οποιαδήποτε άλλη γεύση (την αγαπημένη του παιδιού)
2 κουταλιές της σούπας λάδι
Χυμός από 2 λεμόνια
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 τομάτες ψιλοκομμένες
2 φλιτζάνια κόκκινο λάχανο ψιλοκομμένα
Τι πρέπει να κάνετε
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Βάλτε τη μία τορτίγια πάνω στην άλλη και έπειτα τυλίξτε τις με αλουμινόχαρτο και βάλτε τις στον φούρνο για να ζεσταθούν όσο ετοιμάζετε το ψάρι.
Αναμίξτε τη σάλτσα και το αλατοπίπερο σε ένα μπολ και τοποθετήστε το μίγμα στο ψυγείο. Έπειτα, βάλτε λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και αφήστε το να ζεσταθεί. Με μια βούρτσα σιλικόνης, αλείψτε το ψάρι με ελαιόλαδο και αλατοπίπερο και αφήστε το να ψηθεί για 4 λεπτά σε κάθε μεριά. Στη συνέχεια, βάλτε το ψάρι σε ένα πιάτο, περιχύστε το με τον χυμό λεμονιού και αφήστε το να «ξεκουραστεί» για 5 λεπτά. Με ένα πιρούνι, κόψτε το ψάρι σε μεγάλα κομμάτια.
Τέλος, βάλτε σε κάθε τορτίγια τις μπουκίτσες του ψαριού και προσθέστε το κρεμμύδι, τη ντομάτα, το λάχανο και τη σάλτσα.
Πηγή: communitytable.parade.com
Μπέργκερ ψαριού (υλικά για 3 μπιφτέκια)
*Φωτογραφία: pinterest.com
Τι θα χρειαστείτε
400 γραμμάρια λευκού ψαριού φιλεταρισμένα (η πέρκα ή ο μπακαλιάρος είναι καλές επιλογές)
5 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο βασιλικό
1 κουταλιά της σούπας κάππαρη
Ξύσμα από ένα λεμόνι
Αλάτι και πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
Λίγο αλεύρι
3 ψωμάκια για μπέργκερ
Τι πρέπει να κάνετε
Κόψτε το ψάρι και βάλτε το στο μούλτι στη μέτρια δύναμη. Έπειτα, προσθέστε τον βασιλικό, την κάππαρη, το λεμόνι και το αλατοπίπερο. Όταν τα υλικά αναμιχθούν, πιέστε το μίγμα με τα χέρια σας έτσι ώστε να φύγουν τα υγρά και το νερό και σχηματίστε 3 μπέργκερ ίσου μεγέθους. Αν έχετε χρόνο, αφήστε τα να «δέσουν» για λίγο.
Στη συνέχεια, βάλτε λίγο ελαιόλαδο στο τηγάνι και πασπαλίστε τα μπέργκερ με αλεύρι. Αφήστε να ψηθούν σε μέτρια φωτιά για 3 λεπτά σε κάθε μεριά- θα καταλάβετε ότι είναι έτοιμα όταν ροδίσουν. Μόλις ετοιμαστούν, στρώστε λίγο χαρτί κουζίνας σε ένα πιάτο και αφήστε τα burger για λίγο εκεί έτσι ώστε να απομακρυνθεί το λάδι που περισσεύει. Κόψτε ένα ψωμάκι για μπέργκερ στη μέση, βάλτε μέσα το μπιφτέκι και σερβίρετε στο παιδί ένα πεντανόστιμο μπέργκερ ψαριού.
Πηγή: goodtoknow.co.uk
Καμουφλαρισμένο ψάρι με σπανάκι
*Φωτογραφία: thespruce.com
Τι θα χρειαστείτε (υλικά για 4 μερίδες)
250 γραμμάρια σπανάκι
600 ml γάλα
300 γραμμάρια φιλέτο μπακαλιάρου
20 γραμμάρια βούτυρο
20 γραμμάρια αλεύρι
150 γραμμάρια κίτρινο τυρί
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
1 φέτα ψωμί ολικής άλεσης
1 χούφτα βασιλικό
Τι πρέπει να κάνετε
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Στη συνέχεια, βάλτε το ψωμί και τον βασιλικό στο μπλέντερ. Έπειτα, βράστε το σπανάκι μέχρι να μαραθεί. Μόλις ετοιμαστεί, αφήστε το να κρυώσει, σουρώστε το καλά και βάλτε το σε ένα σκεύος που μετά θα μπει στον φούρνο.
Βράστε το γάλα και προσθέστε το φιλέτο. Αφήστε το να σιγοβράσει μέχρι ο μπακαλιάρος να κόβεται πολύ εύκολα σε μικρά κομμάτια. Τότε, βγάλτε με μια σπάτουλα το ψάρι και βάλτε το πάνω από το σπανάκι, χωρίς να πετάξετε το γάλα.
Λιώστε το βούτυρο σε ένα τηγάνι και προσθέστε το αλεύρι ενώ ανακατεύετε τα δύο υλικά. Σταδιακά, προσθέστε μέσα το γάλα χωρίς να σταματήσετε το ανακάτεμα για να μην σβολιάσει το μίγμα. Ρίξτε το τυρί και τη μουστάρδα και ανακατέψτε πάλι μέχρι το τυρί να λιώσει. Στη συνέχεια, ρίξτε τη σος στον μπακαλιάρο και το σπανάκι. Πασπαλίστε με το μίγμα από το ψωμί και τον βασιλικό και βάλτε το στον φούρνο για 10-15 λεπτά.
Πηγή: bbcgoodfood.com