Τι θα χρειαστείτε
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 πράσο
2 ματσάκια σέλερι
2 καρότα
2 κολοκυθάκια
200 γραμμάρια μαγειρεμένο κοτόπουλο
100 γραμμάρια κριθαράκι
Ζωμό κοτόπουλο
Ένα ματσάκι μαϊντανό
Τι πρέπει να κάνετε
Εδώ θα δείτε πώς θα φτιάξετε τον ζωμό κοτόπουλο, ο οποίος για τις συγκεκριμένες δόσεις, θα χρειαστεί να βράσει σε 3 λίτρα νερό.
Για τη σούπα, ψιλοκόψτε το κρεμμύδι, το πράσο, τα κολοκυθάκια, τα καρότα και το σέλερι. Στη συνέχεια, κομματιάστε το κοτόπουλο. Σ’ ένα σκεύος, ρίξτε λίγο λάδι και βάλτε το μάτι στη μεσαία ένταση. Προσθέστε τα λαχανικά και αφήστε τα να σοταριστούν για 5 λεπτά.
Έπειτα, προσθέστε το κριθαράκι και τον ζωμό και αφήστε το μίγμα να σιγοβράσει για 8-10 λεπτά, αφού κατεβάσετε τη φωτιά. Το προτελευταίο βήμα είναι να προσθέσετε το κοτόπουλο, να ρίξετε τα μπαχαρικά της αρεσκείας και ν’ αφήστε τη σούπα να μαγειρευτεί λίγο ακόμα.
Σερβίρετε σε μπολ και γαρνίρετε με τον μαϊντανό.
Πηγή: jamieoliver.com
Σούπα με καρότο, μέλι και λεμόνι (υλικά για 1 μερίδα)
*Φωτογραφία: zlprod.azureedge.net
Τι θα χρειαστείτε
1 κουταλιά της σούπας κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας σέλερι ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπα καρότο ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
2 κουταλάκια του γλυκού ξύσμα από λεμόνι
1 ½ φλιτζάνι ζωμό λαχανικών
Περιχύστε με λίγο μέλι
Τι πρέπει να κάνετε
Ρίξτε όλα τα υλικά σ’ ένα σκεύος και αφήστε τα να σιγοβράσουν ανακατεύοντας αρκετά συχνά. Σερβίρετε σ’ ένα μπολ κα προσθέστε, αν το κρίνετε, λίγο χυμό λεμονιού ακόμα. Αποφύγετε τα μπαχαρικά γιατί το σκόρδο είναι από μόνο του αρκετά έντονο.
Πηγή: prevention.com
Μανιταρόσουπα (υλικά για 4 μερίδες)
*Φωτογραφία: delonghi.com
Τι θα χρειαστείτε
30 γραμμάρια αποξηραμένα μανιτάρια
1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
1 μέτριο σε μέγεθος φρέσκο κρεμμυδάκι
1 σκόρδο καθαρισμένο
4 φλιτζάνια νερό
1 ζωμό λαχανικών
Χυμό από ένα λεμόνι
Αλάτι κα πιπέρι
Προαιρετικά πιπερόριζα (- υπολογίστε το μέγεθος του αντίχειρά σας), καθαρισμένη και κομμένη
Τι πρέπει να κάνετε
Ρίξτε τα μανιτάρια σε ένα μπολ με βραστό νερό και αφήστε τα να μουλιάσουν για 10 λεπτά. Στο μεταξύ, σε ένα τηγάνι ρίξτε το ελαιόλαδο, προσθέστε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπερόριζα και αφήστε τα να σοταριστούν μέχρι να μαλακώσουν.
Έπειτα, προσθέστε τα μανιτάρια μαζί με το νερό τους στο τηγάνι (αν θέλετε μπορείτε να βάλετε και μερικά ακόμα φρέσκα μανιτάρια), ρίξτε τον ζωμό και τον χυμό απ’ το λεμόνι και ανακατέψτε καλά.
Αφού βάλετε και το αλατοπίπερο, αφήστε τη σούπα να σιγοβράσει για 2 ώρες. Εναλλακτικά, μπορείτε να βάλετε το σκεύος στον φούρνο (εφόσον είναι πυρίμαχο) στους 120 βαθμούς. Σερβίρετε με ζεστό ψωμί, που θα έχετε βάλει για λίγο στον φούρνο!
Πηγή: mindbodygreen.com