Εύκολες και πρωτότυπες συνταγές για σούπα βελουτέ

Εύκολες και πρωτότυπες συνταγές για σούπα βελουτέ

Αν βαρεθήκατε τις ψαρόσουπες και τις κρεατόσουπες, έχουμε τη λύση! Συγκεντρώσαμε μερικές πρωτότυπες συνταγές για να φτιάξετε εύκολα χειμωνιάτικη, θρεπτική σουπίτσα βελουτέ!

Σούπα με κάστανα

Υλικά

400 γρ βρασμένα και καθαρισμένα κάστανα

2 κύβοι ζωμό κοτόπουλου

100 γρ καθαρισμένη και περασμένη στον τρίφτη πατάτα

Λίγο φρέσκο μαϊντανό

Λίγο φρέσκο θυμάρι

1-2 φύλλα δάφνης

200 γρ γιαούρτι στραγγιστό

Αλάτι/Πιπέρι

Εκτέλεση

Βράστε 1,5 λίτρο νερό με τους κύβους από ζωμό κοτόπουλου σε μέτρια κατσαρόλα. Φτιάξτε ένα ματσάκι με τα φρέσκα αρωματικά –δέστε τα με ένα λαστιχάκι ή σπάγκο ή βάλτε τα σε ένα πουγκί από τούλι.

Προσθέστε τα κάστανα, την τριμμένη πατάτα και το ματσάκι με τα αρωματικά και βράστε για μισή περίπου ώρα. Αφαιρέστε τα αρωματικά.

Περάστε τη σούπα από το μπλέντερ και προσθέστε αλάτι και πιπέρι.

Σερβίρεται με γαρνιτούρα γιαουρτιού και φρέσκο μαϊντανό.

Πηγή: sintagespareas.gr

Σούπα με γλυκιά κολοκύθα και γλυκοπατάτα

Υλικά

1 κολοκύθα γλυκιά (περίπου 1,5 κιλό), καθαρισμένη

1 γλυκοπατάτα, κομμένη σε κύβους

1 πράσο, κομμένο σε ροδέλες

3-4 κλαράκια σέλινο, ψιλοκομμένο

3 καρότα, κομμένα σε κύβους

1 ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε ροδέλες

Ξύσμα και χυμό από 1 πορτοκάλι

Ελαιόλαδο

Λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο

Ξινομυζήθρα

Αλάτι/Πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μία μεγάλη κατσαρόλα, βάλτε το ελαιόλαδο μέχρι να ζεσταθεί. Προσθέστε το πράσο και το κρεμμύδι και σοτάρετέ τα για λίγο μέχρι να καραμελώσουν.

Έπειτα προσθέστε τα καρότα, την γλυκοπατάτα, την κολοκύθα, το σέλινο, το ξύσμα και το χυμό πορτοκαλιού, το μοσχοκάρυδο και αλατοπιπερώστε.

Αφήστε τα λαχανικά να ψηθούν για 5-10 λεπτά και, στη συνέχεια, καλύψτε να με λίγο βρασμένο νερό.

Βράστε τη σούπα για περίπου μισή ώρα και αλέστε την.

Σερβίρεται με μια κουταλιά ξινομυζήθρα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Πηγή: sintagoulis.gr

Σούπα με μπρόκολο

Υλικά

550 γρ. φρέσκο μπρόκολο

3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

2 πράσα, καθαρισμένα και ψιλοκομμένα

1 γεμάτη κούπα μαϊντανό, ψιλοκομμένο

1 λίτρο νερό

5 κουταλιές ελαιόλαδο

150 γρ. Φιλαδέλφεια

Χυμό από 1 λεμόνι

Λίγο τριμμένο ροκφόρ ή παρμεζάνα

Αλάτι/Πιπέρι

Εκτέλεση

Βάλτε σε μια μεγάλη κατσαρόλα το νερό. Όταν πάρει μια βράση, προσθέστε τα πράσα, τα κρεμμυδάκια και τον μαϊντανό και αφήστε τα να βράσουν για 10-15 λεπτά.

Χωρίστε το μπρόκολο σε μπουκετάκια, ρίξτε το στην κατσαρόλα και συνεχίστε το βράσιμο για ακόμη 15 λεπτά.

Κατεβάστε την κατσαρόλα από τη φωτιά και περάστε το περιεχόμενό της από το μπλέντερ μέχρι να πολτοποιηθεί.

Βάλτε τη βελουτέ σούπα ξανά στην κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά. Προσθέστε αλάτι, πιπέρι και το ελαιόλαδο και ανακατέψτε μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο.

Προσθέστε το Φιλαδέλφεια και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει εντελώς. Τέλος, βάλτε το χυμό λεμονιού και ανακατέψτε ξανά.

Σερβίρεται με χοντροτριμμένο ροκφόρ ή παρμεζάνα.

Πηγή: syntageskardias.blogspot.gr

Μανιταρόσουπα

Υλικά

500 γρ. μανιτάρια λευκά, κομμένα σε λεπτές φέτες

1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 πράσο, κομμένο σε ροδέλες

1 πατάτα κομμένη σε κύβους

2 κ.σ. βούτυρο

2 λίτρα ζωμό λαχανικών ή ζεστό νερό

Λίγο μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Λίγο φρέσκο θυμάρι

Αλάτι/Πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια μέτρια κατσαρόλα, ζεσταίνετε το βούτυρο. Μόλις λιώσει, ρίχνετε τα μανιτάρια και σοτάρετε σε δυνατή φωτιά μέχρι να σταματήσουν να βγάζουν υγρά και να μαραθούν (περίπου για 10 λεπτά).

Προσθέτετε στα μανιτάρια την πατάτα, το κρεμμύδι και το πράσο και ανακατεύετε μέχρι τα λαχανικά να μαραθούν.

Προσθέστε αλάτι, το ζωμό λαχανικών ή το νερό και το φρέσκο θυμάρι . Αφήστε τη σούπα να βράσει για περίπου μισή ώρα.

Κατεβάστε τη σούπα απ' τη φωτιά και αλέστε την. Αρωματίστε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Πηγή: missbloom.gr

v