Πώς να φτιάξετε ζουμερό κοτομπέικον

Πώς να φτιάξετε ζουμερό κοτομπέικον

Δεν υπάρχουν πολλά πράγματα που να είναι καλύτερα και πιο απολαυστικά από ζουμερές μπουκιές φιλέτου κοτόπουλο τυλιγμένες σε φέτες μπέικον. Σ' αυτά προσθέστε και έναν πολτό από βούτυρο, σκόρδο, αλάτι και μαϊντανό και φανταστείτε τη γεύση που προκύπτει. Ακολουθεί συνταγή βήμα-βήμα:

Φωτογραφία: paleonewbie.com

Τι θα χρειαστείτε

500 γρ. μπούτι κοτόπουλο χωρίς κόκκαλο

12 φέτες μπέικον

120 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασια δωματίου

1 κουταλιάς της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό

4 μικρες σκελίδες σκόρδου

Αλατοπίπερο

Οδοντογλυφίδες

Τι πρέπει να κάνετε

Βήμα 1ο

Σε ένα μπολ μικρό, πολτοποιήστε το σκόρδο και μαζί με το βούτυρο, τον μαϊντανό και 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι ανακατέψτε καλά.

Βήμα 2ο

Στρώστε δύο φέτες μπέικον σε ένα ξύλο/πλαστικό κοπής.

Τοποθετήστε το φιλέτο πάνω και αλατοπιπερώστε.

Βήμα 3ο

Τυλίξτε μαζί και κόψτε στη μέση το φιλέτο, για να δημιουργηθούν δύο ρολά. 

Βήμα 4ο

Στερεώστε με μια οδοντογλυφίδα και επαναλάβετε τη διαδικασία για όλη την ποσότητα των υλικών. 

Βήμα 5ο

Λαδώστε ένα μικρό ταψάκι φούρνου και τοποθετήστε τα ρολάκια. Βάλτε στο καθένα μια μικρή ποσότητα σκορδοβούτυρου. 

Βήμα 6ο

Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 170 βαθμούς για 30 λεπτά. Αν δείτε ότι «αρπάζουν», σκεπάστε τα με λαδόκολλα. 

Σερβίρετε με πουρέ πατάτας ή ό,τι άλλο επιθυμείτε!

Σας φάνηκε... νόστιμο; Μπορείτε να βρείτε περισσότερες συνταγές στο site της Μαριαλένας Τερζή, greekmamachef.gr!

 

v