Τι θα χρειαστείτε
150 γρ. αλεύρι
90 γρ. βρώμη
90 γρ. ινδοκάρυδο
100 γρ. καστανή ζάχαρη
50 γρ. λευκή ζάχαρη
125 γρ. βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας σιρόπι αγαύης
1/2 κουταλάκι του γλυκού σόδα μαγειρικής
2 κουταλιές της σούπας νερό
Τι πρέπει να κάνετε
Βήμα 1ο
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 160 βαθμούς. Στρώνετε δύο ταψιά με αντικολλητικό χαρτί.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε το αλεύρι, το ινδοκάρυδο την καστανή και τη λευκή ζάχαρη.
Σε μια μικρή κατσαρόλα, λιώνετε το βούτυρο και το σιρόπι αγαύης.
Διαλύετε τη σόδα στο νερό και την προσθέτετε στο μείγμα ενώ ανακατεύετε καλά.
Βήμα 2ο
Έπειτα, ρίχνετε το ρευστό μείγμα στο στεγνό για να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Βήμα 3ο
Πλάθετε μπαλίτσες στο ίδιο μέγεθος και τις βάζετε σε απόσταση δύο δάχτυλα τη μια από την άλλη, πάνω στη λαδόκολλα.
Με το πίσω μέρος ενός κουταλιού, τις πατάτε ελαφρώς.
Βήμα 4ο
Ψἠνετε για 12 λεπτά μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφένιο χρώμα. Αν τα θέλετε πιο τραγανά, αφήστε τα στο φούρνο για 15 λεπτά.
Θα χρειαστεί να κρυώσουν για 10 λεπτά προτού τα μεταφέρετε σε μια σχάρα για να κρυώσουν τελείως!
Σας φάνηκε... νόστιμο; Μπορείτε να βρείτε περισσότερες συνταγές στο site της Μαριαλένας Τερζή, greekmamachef.gr!