Πώς να φτιάξετε τα πιο αφράτα γεμιστά μπιφτέκια με τυρί

Πώς να φτιάξετε τα πιο αφράτα γεμιστά μπιφτέκια με τυρί

Είναι ζουμερά, πεντανόστιμα και δύσκολα τους αντιστέκεται κανείς- τα πιτσιρίκια μάλιστα τα λατρεύουν. Δείτε πώς θα φτιάξετε τα πιο αφράτα μπιφτέκια με τυρί και λιαστή ντομάτα που θα σας θυμίσουν τη μαγειρική της γιαγιάς σας.

Εκτός αυτού, θα μάθετε κι ένα μικρό μυστικό για να τα κάνετε (ακόμα) πιο νόστιμα. 

Τι θα χρειαστείτε

800 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο

150 γραμμάρια παρμεζάνα κομμάτι

6 λιαστές ντομάτες σε λαδάκι

4 κουταλιές της σούπας σπιτική σάλτσα ντομάτας

6 κουταλιές της σούπας γαλέτα

1 αβγό

1 μικρό ματσάκι μαϊντανό

1 κρεμμύδι μέτριο

2 κουταλάκια του γλυκού «κοφτά» αλάτι

1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο

1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι

Τι πρέπει να κάνετε

Βήμα 1ο

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 190 βαθμούς στην ένδειξη του αέρα. Βάζετε στο μούλτι το κρεμμύδι, τον μαϊντανό και λίγο νερό μέχρι να πολτοποιηθεί καλά το μίγμα.

Βήμα 2ο

Σε ένα μπόλ προσθέτετε τον κιμά, το μίγμα από το μούλτι και όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από την παρμεζάνα και τη λιαστή ντομάτα. Στη συνέχεια, ανακατεύετε καλά.

Βήμα 3ο

Έπειτα, κόβετε την παρμεζάνα και την λιαστή ντομάτα σε μικρά κομμάτια.

Βήμα 4ο

Παίρνετε μια μπάλα κιμά, την απλώνετε και στην μέση βάζετε δύο κομματάκια παρμεζάνας και δύο κομματάκια λιαστής ντομάτας.

Βήμα 5ο

Την κλείνετε και την τοποθετείτε σε ένα ταψί στο οποίο έχετε στρώσει ένα φύλλο λαδόκολλας. Περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο και τοποθετείτε το στον φούρνο.

Βήμα 6ο

Το μυστικό για να βγουν τα μπιφτέκια σας ζουμερά είναι να τοποθετήσετε ένα πιρέξ με νερό μέσα στον φούρνο κάτω απ' το ταψί τους. Ψήνετε στους 190 βαθμούς για 20 έως 25 λεπτά. 

Σας φάνηκε... νόστιμο; Μπορείτε να βρείτε περισσότερες συνταγές στο site της Μαριαλένας Τερζή, greekmamachef.gr!

 

v