Πώς να φτιάξετε την πιο δροσερή τούρτα παγωτό cookies and cream

Πώς να φτιάξετε την πιο δροσερή τούρτα παγωτό cookies and cream

Τούρτα, παγωτό και cookies, τρεις γλυκές απολαύσεις που μπορούν να συνδυαστούν σε μια εύκολη και γρήγορη συνταγή: μία πεντανόστιμη και δροσερή τούρτα παγωτό με γεύση cookies and cream. Για να εξοικονομήσετε χρόνο, μάλιστα, (εξάλλου, ποιος θέλει να περνάει πολλή ώρα στην κουζίνα μέσα στη ζέστη του καλοκαιριού;), προτιμήστε να φτιάξετε το παγωτό χρησιμοποιώντας ένα έτοιμο μίγμα, χωρίς να κάνετε εκπτώσεις στη γεύση.

Τι θα χρειαστείτε

Για τη βάση 

500 γραμμάρια μπισκότα 

250 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο

Για τη γέμιση

1 κούτι Μίγμα για Παγωτό με γεύση Cookies & Cream ΓΙΩΤΗΣ

600 ml γάλα

Kαθαρισμένες, κομμένες φράουλες 

Για την επικάλυψη

1 Σιρόπι Magic Cracky ΓΙΩΤΗΣ 

Τι πρέπει να κάνετε

Βήμα 1ο

Φτιάχνετε πρώτα την βάση. Σε ένα μούλτι, «χτυπάτε» τα μπισκότα και στη συνέχεια τα μεταφέρετε σε ένα ξεχωριστό μπολ.

Βήμα 2ο

Έπειτα, ρίχνετε το λιωμένο βούτυρο.

Βήμα 3ο

Στη συνέχεια, ανακατεύετε καλά για να αναμιχθούν τα υλικά. 

Βήμα 4ο

Στρώνετε ομοιόμορφα το μίγμα σε ένα αποσπώμενο τσέρκι 25 εκατοστών και το τοποθετείτε στην κατάψυξη.

Βήμα 5ο

Φτιάχνετε το παγωτό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Δείτε αναλυτικά στις φωτογραφίες:

Βήμα 6ο

Το αφήνετε να «δέσει» και μετά «στρώνετε» τη μισή ποσότητα του παγωτού πάνω απ' τα μπισκότα.

Βήμα 7ο

Έπειτα, απλώνετε μία διπλή στρώση από φρέσκες φράουλες, κομμένες στη μέση. Ρίχνετε το υπόλοιπο παγωτό από πάνω, σκεπάζετε με μια μεμβράνη και το αφήνετε το για 3 ώρες στην κατάψυξη.

Βήμα 8ο

Αφαιρείτε το τσέρκι και ρίχνετε την επικάλυψη με γεύση κακάο.

Βήμα 9ο

Στο τέλος, γαρνίρετε με λίγες φράουλες. 

Και ιδού το τελικό αποτέλεσμα:

Καλή επιτυχία!

Σας φάνηκε... νόστιμο; Μπορείτε να βρείτε περισσότερες συνταγές στο site της Μαριαλένας Τερζή, greekmamachef.gr!

v